Úszó-vb

Cseh László harmadik idővel döntős, Verrasztó Dávid kiesett 200 vegyesen

  • VNA

Cseh László remek úszással, a harmadik legjobb idővel került be a férfi 200 méteres vegyesúszás fináléjába. Verrasztó Dávid elmaradva délelőtti idejétől a 15. helyen végzett a középdöntőben, így nem jutott döntőbe.

A férfiak 200 méteres vegyesúszásában Verrasztó Dávid és Cseh László révén is éredekeltek voltunk az elődöntőben. Elsőként Verrasztó állt rajtkőre, aki a négyes pályát kapta Michael Phelps és Ryan Lochte mellett, köszönhetően annak, hogy az előfutamok során a második legjobb időt úszta. A magyar úszó a pillangón roppant gyengén kezdett és az ott összeszedett hátránya végül végzetesnek bizonyult, hiszen végül másfél másodperccel maradt el a délelőtti úszásától (2:00,05), így végül csak a hetedik lett. A futamot fölényesen a két amerikai úszó nyerte, akik sima úszással jutottak be a legjobb időkkel a csütörtöki döntőbe.

A második elődöntőben Cseh László (1:57,66) remekül úszott, hiszen az előfutamokban nyújtott visszafogott úszása után most megnyerte a futamot, így a harmadik legjobb idővel jutott be a szám fináléjába.