Karrier

Schweinsteiger nem eladó - Jupp Heynckes

Noha több nagy klub is szívesen legiazolná, a Bayern München nem akarja elengedni Bastian Schweinsteigert, akit Jupp Heynckes vezetőedző a klub múltja, jelene és jövője egyik kulcsfigurájának nevezett.

A Milannál és a Manchester Unitednél is felvetődött már Bastian Schweinsteiger neve, de a Bayern München vezetőedzője világosan kijelentette, hogy szüksége van a középpályásra.

"Bastiant nagy becsben tartjuk a klubnál. Az elmúlt évben Xavi vagy épp Andrés Iniesta szintjén játszott, úgyhogy nem eladó" - mondta a szakember, aki ezzel a nyilatkozattal szeretné végleg leszerelni az érdeklődőket.

Bastian Schweinsteiger a Bayern München egyik edzésén

Heynckes nem csak Schweinsteigerről, hanem Arturo Vidalról is beszélt, akit szerettek volna megszerezni a Bayer Leverkusentől, de a Gyógyszergyáriak semmiképp nem akarták a Bundesligán belül eladni, inkább a Juventushoz engedték el.

"Nagyon csalódott vagyok, mert Arturo elmondta nekem, hogy utánam akart jönni a Bayern Münchenhez (a német szakember a legutóbbi idényben még Leverkusenben dolgozott, együtt Vidallal - a szerk.). De természetesen megértem a helyzetét, és azt, hogy várakozással tekint a Juventusnál töltendő ideje elé. Elvégre Európa egyik nagy klubjáról beszélünk" - zárta gondolatait a vezetőedző.