Atlétika

Iszinbajeva megsérült, de ott lesz a vb-n

Valentin Balaknyicsov, az orosz atlétikai válogatott szövetségi kapitány arról beszélt hétfőn, hogy a kétszeres olimpiai és világbajnok rúdugrónő, Jelena Iszinbajeva a múlt héten csuklósérülést szenvedett, emiatt kénytelen volt lemondani a csütörtöki luzerni nemzetközi versenyt, de világbajnoki részvétele nem került veszélybe.

Jelena Iszinbajeva csuklósérülést szenvedett, de vb-részvétele nem került veszélybe

"Beszéltem Jelenával röviddel azután, hogy megsérült, de azt mondta, hogy ne aggódjak, nincs nagy baj. Azt mondta, jelentéktelen a sérülés, és néhány napon belül rendbe jön. Az edzője, Jevgenyij Trofimov is megerősítette nekem, hogy ez az apróbb sérülés nem hátráltatja felkészülését a világbajnokságra" - mondta Balaknyicsov Reutersnek.

Az orosz sportolónő februárban, 11 hónap pihenő után tért vissza, azóta kisebb versenyeken indul.  A nagyközönség előtt a pénteki, stockholmi Gyémánt Liga-versenyen debütál.

Balaknyicsov szerint Iszinbajeja nagyon motivált, győzelemre készül az augusztus 27-én készülő tegui vb-n. Két évvel ezelőtt, Berliben az atléta érvényes kísérlet nélkül végzett az utolsó, 10. helyen a világbajnoki döntőben, és a tavalyi fedett pályás vb-t is érem nélkül zárta.