Úszó-vb

Biczó Bence és Cseh László is lenyomta Phelpset

  • VNA
megosztom

A hat magyar indulóból öt továbbjutott a Sanghajban zajló vizes világbajnokság úszóversenyének kedd délelőtti programjából.

Biczó Bence ugrik a medencébe a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutamában a sanghaji világbajnokságon 2011 júliusában.

Az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó Bence 200 pillangón a harmadik (1:55,71), ugyanebben a számban Cseh László a nyolcadik legjobb idővel (1:56,39) kvalifikálta magát a keddi középdöntőbe. "Túl erős volt az első száz, nagyon bekezdtem, az utolsó ötvenre gyakorlatilag meghaltam. Jó lett volna jobb időt úsznom, de a lényeg az, hogy továbbmentem" - mondta Cseh, a szám 2008-as olimpiai ezüstérmese. Az előfutamok során a szám specialistája, a 14-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps csupán a 11. legjobb időt (1:56,77) érte el, de így is továbbjutott a délutáni középdöntőbe.

Kis Gergő viszont remek időt úszott 800 gyorson, a 7 perc 48,33 másodperces országos csúcs azt jelentette, hogy negyedikként bejutott a helyi idő szerint szerda esti döntőbe. Ugyanitt Gyurta Gergely csak 25. lett (8:06,14), így nem jutott tovább az 51 fős mezőnyben, amelyből már csak a legjobb nyolc úszó folytathatja szereplését. Ebben a számban a 400-on ezüstérmet szerző kínai Szun Jang úszta a legjobb időt az előfutamok során.

Női 200 méteres gyorsúszásban Mutina Ágnes a negyedik, Verrasztó Evelyn pedig a 14. idővel jutott tovább a középdöntőbe, így mindketten úsznak a szerda esti, magyar idő szerint 12.00-kor kezdődő programban.

megosztom