Úszó-vb

Biczó Bence a hatodik legjobb idővel döntős 200 pillangón

  • VNA
megosztom

Az első világbajnokságán szereplő Biczó Bence döntőt úszhat a 200 méteres pillangóúszásban, miután a hatodik legjobb időt érte el a szám elődöntőjében.

Biczó Bence úszik a 200 méteres férfi pillangóúszás előfutamában a sanghaji világbajnokságon 2011 júliusában.

A 200 méteres pillangóúszás első elődöntő futamában jól kezdett Cseh László, aki azonban a második százat nem bírta (1:56,32), így futamában az ötödik helyen végzett és Mutina Ágneshez hasonlóan neki is a második elődöntő eredményeit kellett figyelnie. Ebben a futamban is figyelhettünk viszont egy magyar versenyzőt, méghozzá a szingapúri ifjúsági olimpiát megnyerő Biczó Bence személyében.

Az élete első világbajnokságán szereplő fiatal magyar tehetség harmadikként fordult száz méternél, sőt ebben a pozícióban volt még 150 méternél is. Ezt a helyet ugyanakkor nem tudta megőrzni, de ötödik helye és remek időeredménye (1:55,35 ) végül így is elég volt neki a hatodik helyen történő továbbjutáshoz. Cseh László végül a 12. helyen végzett, így nem jutott be a fináléba. A szám koronázott királya, az előfutmaok során csak a 11. legjobb időt úszó Michael Phelps - futam másodikként a japán Matsuda mögött - csak a harmadik legjobb időt érte el összetettben, de jól láthatóan még tartalékolt a szerdai fináléra.

megosztom