Manchester City

Beckham megvédte a nagyképűsködő Balotellit

David Beckham szerint Mario Balotelli azért próbálkozott sarkazással ziccerben a Manchester City és a Los Angeles Galaxy felkészülési mérkőzésén, mert azt gondolta, lesen van. Az olasz csatár edzője, Roberto Mancini nem ért egyet az angollal, de mindenképp több profizmust vár játékosától.

Mario Balotelli körül mindig forr a levegő, ezúttal azért, mert a Galaxy ellen finoman szólva is elkönnyelműsködött egy ziccert. Roberto Mancini azonnal le is cserélte, és a pálya mellett vitatkoztak kicsit az esetről. A jelenleg a Los Angelesben játszó angol ikon, David Beckham azonban megvédte a csatárt.

"Visszanéztem az esetet, és Balotelli viselkedéséből úgy tűnt, azt hitte, hogy lesen van. Remek játékos, és még mindig fiatal. Sokat fog még fejlődni" -  mondta a középpályás, aki azt azért elismerte, hogy egy csatárnak a trükközés helyett lehetőleg minden esetben kapura kell törnie.

David Beckham nyilatkozik egy sajtótájékoztatón Los Angelesben, ahol a helyi Galaxy színeiben a Manchester City ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen 2011 júliusában

"Sok gyerek nézi ezeket a mérkőzéseket és ezeket a játékosokat, akik példaképként tekintenek rájuk. Emiatt mindig profi módon kell a játékhoz állni, és ha lehet, akkor gólt kell lőni."

Utóbbi gondolattal egyetértett a Manchester City menedzsere, Roberto Mancini is, de szerinte Balotelli tudta, hogy éles helyzetben van, amikor sarkazni próbált.

"A fociban mindig profinak kell lenni, és ő ebben a helyzetben nem volt az. Mariónak meg kell értenie, hogy minden meccsen oda kell tennie magát, nemcsak a döntőkben, hanem minden egyes találkozón. Tudja, hogy hibázott, de fiatal még, és segíteni szeretnék neki a fejlődésben. Úgyhogy ennyit erről az ügyről. Az, hogy a 30. percben lecseréltem, elég büntetés neki. Biztos nem egyszerű megemésztenie, de jó lecke lesz ez a számára" - mondta az olasz szakember.