Olimpia 2012

A korábbi bajnokok üdvözölték a majdani londoni résztvevőket

  • MTI

Egy évvel a londoni játékok nyitóünnepsége előtt eredményes felkészülési hajrát kívántak a jelen élversenyzőinek a magyar olimpiai bajnokok.

"Nehéz, küzdelmes esztendő vár rátok, már több mint kétszáz ország versenyzői készülődnek világszerte. Töretlen bizalommal kísérjük erőfeszítéseiteket" - áll abban a levélben, amelyet Dömötör Zoltán, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke juttatott el az MTI-hez. "Ahogyan mi annak idején, az elkövetkezendő időben ti is Londonra gondolva aludjatok el és ébredjetek, hiszen életetek nagy versenye, a versenyek versenye, az olimpia következik."

A 167 magyar olimpiai aranyérmes nevében küldött üzenet felhívja a jövő évi ötkarikás játékokra készülők figyelmét, hogy ne feledjék: a magyar színeket, a magyar köztársaságot képviselik.

"Legyetek szolidárisak egymáshoz, alkossatok igazi, összetartó csapatot. Dicső hagyományainkat megőrizve, példánkat követve szerezzetek örömet a határainkon innen és túl élő minden magyar embernek. Versenyezzetek bátran, ellenfeleiteket tisztelve, sportszerűen és ami a legfontosabb: tisztán, becsületesen!" - áll az Olimpiai Bajnokok Klubjának levelében.