Felkészülés

A Barca büntetőkkel verte az Internacionalt

A Barcelona a 2-2-re végződött rendes játékidő után tizenegyesekkel legyőzte a brazil Internacionalt a Münchenban zajló négycsapatos torna, az Audi-kupa elődöntőjében. A fináléban a katalánok a Bayern München-AC Milan párharc győztesével mérkőznek meg.

Thiago (jobbra) remek szabadrúgás-kombináció végén szerezte meg a vezetést a Barcának

A színvonal nem verte az eget a mérkőzésen, igaz, a Barcelonában a csillagok közül többen pihenőt, vagy csak egy félidőnyi lehetőséget kaptak. A vezetést korán megszerezte a Barca egy szép kombináció végén: a 14. percben Iniesta gurított le egy szabadrúgást, a labda Thiagóhoz került, aki a kapus mellett laposan a hálóba helyezett. A második félidő elején egyenlített az Internacional, Neinek csak az üres kapuba kellett passzolnia egy Pintóról kipattanó labdát.

A 63. percben ismét a katalánoknál volt az előny, Jonathan találatával, majd öt perccel a vége előtt Damiao fejesével ismét egalizált a brazil alakulat.

A "hirtelen halálban" a spanyoloknál Jeffrén, a másik oldalon Damiao és Zé Márió hagyta ki büntetőjét.

Audi-kupa, elődöntő
Barcelona (spanyol)-Internacional (brazil) 2-2, tizenegyesekkel 4-2
München, Allianz Arena, vezette: Felix Brych (német).
BARCELONA: Valdés (Pinto, 46.) - Cuenca (Jeffrén, 46.), Fontás (Romeu, 69.), Maxwell - Busquets, Keita (Espinosa, 65.), Thiago (Carmona, 59.), Riverola (Balliu, 48.) - Afellay (Pedro, 46.), Iniesta (Jonathan, 46.), Soriano. Vezetőedző: Pep Guardiola.
Cserék: Pinto, Oier, Mino - kapusok, Abidal, S. Roberto, Romeu, Jonathan, Pedro, Villa, Balliu, Armando, Carmona, Espinosa.
INTERNACIONAL: Muriel - Nei (Zé Mario, 83.), Bolívar, R. Moledo, Kléber - Bolatti (Glaydson, 69.), Tinga (Wilson, 69.), Elton (Goulart, 51.), Andrezinho (Ramos, 84.), D´Alessandro (J. Paulo, 83.) - Leandro Damiao. Megbízott vezetőedző: Osmar Loss.
Gólszerző: Thiago (14.), Jonathan (63.), illetve Nei (55.), Damiao (85.)
Sárga lap: Busquets (45.), ill. Moledo (32.), Tinga (68.)