Úszó-vb

Phelps és Lochte is dühös volt a 4x100 bronzérme után

  • VNA

Dühösen vették tudomásul az amerikai sztárok a 4x100 méteres gyorsúszó váltó elvesztését.

Itt még mosolygott Phelps (jobba) és Lochte, később dühösen vették tudomásul az amerikai sztárok a 4x100 méteres gyorsúszó váltó elvesztését

Meglepetéssel kezdődött vasárnap a sanghaji úszó-világbajnokság döntőinek első napja, ahol a nagy esélyes Egyesült Államok csak a harmadik helyet szerezte meg a 4x100 méteres gyorsúszásban ameglepetés győztes Ausztrália és Franciaország mögött. „Itt valami nem stimmel. Nagyon kemény dolog így kezdeni a világbajnokságot” – mondta elkeseredetten a 14-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps, aki elsőként úszott ugyan a döntőben az amerikai váltóban, de már ő is komoly hátrányt szedett össze az ausztrálok első emberével, James Magnussennel szemben.

Még Phelpsnél is dühösebb volt Ryan Lochte, aki ugyan a délelőtti előfutamban úszott, de a döntőben már kimaradt az amerikai négyesből. „Bárcsak ott lehettem volna én is a döntőben, Mi vagyunk a legjobbak a világon, mindent beleadtunk, de mégsem jött össze” – dühöngött fejcsóválva az amerikai klasszis, akinek persze még egyéniben is lesz bőven lehetősége javítani Sanghajban. Lochte rögtön a vb második napját fel is használta a javításra, hiszen a 200 méteres gyorsúszás előfutamaiban övé volt a legjobb idő (1:46,34), így ebben a számban alaposan beleszólhat majd Michel Phelps és Paul Biedermann párharcába.