Német Nagydíj

Nemzetközi sajtóvisszhang a nürburgringi futam után

  • MTI

A nemzetközi sajtó leginkább Lewis Hamiltonnak, a McLaren brit pilótájának győzelmét, valamint a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel (Red Bull) negyedik helyét taglalta a vasárnapi Forma-1-es Német Nagydíj másnapján.

Hamilton éltette a nemzetközi sajtó a Német Nagydíjon elért győzelme után

Nemzetközi sajtóvisszhang
Nagy-Britannia:
Guardian:
Hamilton monumentális diadala. A brit pilóta vezetési stílusa és a McLaren menedzsmentje rengeteg kritikát kapott az elmúlt hetekben, de a sebesség templomában - ahol az élen álló versenyző személye hétszer változott a futam alatt - mind Hamilton, mind a csapata hibátlanul teljesített. Ez a győzelem nem is jöhetett volna jobbkor Hamilton és a McLaren számára.
 
Telegraph:
Lélegzetelállító! Hamilton tökéletes versenyt futott, ezzel visszavágott kritikusainak.
 
Independent:
Hamilton megérezte a bosszú ízét, a McLaren pedig tökéletesen segítette. A brit csapat visszavágott a Silverstone-ban elveszített versenyért.
 
The Sun:
Lewis Hamilton leckét adott vezetésből Sebastian Vettelnek. A brit bebizonyította, hogy még mindig ő az előzések mestere, eközben a világbajnoki címvédő saját közönsége előtt rémálomba illő versenyt futott.
 
The Times:
Hamilton a középpontban a Nürburgringen. A 26 éves brit az elmúlt hetek depressziója és önbizalomhiánya után magára talált, újra gyors és agresszív volt.
 
Olaszország:
La Gazzetta dello Sport:
Grande Hamilton! Lecke a mezőnynek autóvezetésből! Lewis tökéletes versenyt futott, s megállította a lendületbe jött Alonsót, aki a második helyet ennek ellenére elcsípte.
 
Corriere della Sera:
Hamilton és Alonso saját feltámadásukat ünneplik.
Corriere dello Sport:
Hamilton győzött a Nürburgringen, Alonso megverte a Red Bullokat.
 
La Repubblica:
Lewis úgy vezetett, mint egy őrült. A Ferrari megelőzte a Red Bullt és továbbra is versenyben van.
 
Il Tempo:
Hamilton verhetetlen volt.
 
Il Tirreno:
A világbajnokság még nem dőlt el.
 
Franciaország:
Libération:
Lewis Hamilton még versenyben van. Az idénybeli második futamgyőzelmét arató brit pilóta brillírozott Németországban. Kételyek a Red Bullnál.
 
L'Équipe:
Hidegzuhany Vettel számára. Ezek után ki meri azt mondani, hogy a Forma-1-es szezon unalomba fulladt? Kilenc verseny van még hátra és Vettel ellenfelei lesben állnak, lépésről lépésre közelebb jönnek, mindig készen állnak a támadásra és egyre gyakrabban sikerrel is járnak.
 
Le Parisien:
Hamilton a Nürburgring új királya.
 
Ausztria:
Kurier:
Forma-1-es meglepetés: három rendbontó szólt bele Vettel bulijába.
 
Österreich:
Csak egy 4. hely: Vettel megcsúszott. Izgalmasabb lesz a vb? Őrült hármas csata a Nürburgringen. A Red Bullokat leforrázták.