Átigazolás

Már miniszterelnöki szinten is téma Fabregas ügye

José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnök uniós gazdasági ügyek megtárgyalására utazott Londonba. Hétfőn angol kollégájával, David Cameronnal tartott londoni találkozóján részt vett Cesc Fabregas, az Arsenal spanyol válogatott középpályása is. Az egyeztetésen a Sreet League nevű angol civil szervezetről esett szó, aminek az Európa-és világbajnok futballista az egyik nagykövete.

Fabregas (középen) Zapatero (balra) és Cameron gyűrűjében

A szervezet a 16-25 év közötti, hátrányos helyzetű munkanélküli fiatalok oktatását, felzárkóztatását segíti elő, Cesc Fabreges már évekkel ezelőtt a jótékony ügy mellé állt, most a két miniszterelnök is támogatásáról biztosította az alapítványt. Zapatero és Cameron a brit kormányfő, Downing Street 10. alatt található rezidenciáján fogadott néhány munkanélküli fiatalt, és jó tanácsaikkal látták el őket a különleges "állásinterjún".

Zapatero, aki közismerten a Barcelona rajongója, nem mulasztotta el feltenni a kérdést Fabregasnak amikor közös fotózáshoz állították be őket "Csatlakozol-e a Barcához Cesc?" Nos, a játékos válasza csend, és egy mosoly volt a forgó kamerák és a fotósok kereszttüzében...