Vizes vb

Elégedetlen a kínai műugró edző

  • VNA

Minden idők legsikeresebb világbajnoksága sem elég, a tíz aranyérem ellenére is elégedetlen a kínai műugró válogatott edzője.

Tudtuk, hogy maximalisták. No de ennyire? Vasárnap minden idők legsikeresebb világbajnokságát zárta a kínai műugró válogatott, amely mind a tíz (!) sanghaji versenyben aranyérmes lett. A hazai válogatott edzője azonban mégsem elégedett. „A riválisaink napról-napra fejlődnek. A mi ugróinknak sokkal magasabb szinten kellene teljesíteniük ahhoz, hogy tartsák velük a lépést, mind technikailag, mind pedig mentálisan” – nyilatkozta Zhou Jihong kapitány, aki maga is olimpiai bajnok volt 1984-ben olimpiai bajnoka volt a női toronyugrásnak.

A londoni olimpiára vonatkozóan ez még több munkát és szenvedést helyez kilátásba a kínai műugróknak. „Az olimpia az más, mint a világbajnokság. Az ugrókon ott sokkal nagyobb nyomás lesz és mindenkinek nehezebb dolga lesz” – mondta a szakvezető. A 2008-as pekingi olimpián a nyolc műugró szám közül hetet nyertek meg kínai műugrók, csak az ausztrál toronyugró Matthew Mitcham tudott rajtuk kívül egyetlen aranyérmet szerezni.