Barcelona

Bemutatták Alexis Sánchezt

Josep Maria Bartomeu alelnök és Andoni Zubizarreta sportigazgató hétfőn délután bemutatta a sajtó képviselőinek a katalánok új igazolását, a 22 éves chilei támadót, Alexis Sánchezt.

Sánchez öt évre írt alá a gránátvörös-kékekhezJosep Maria Bartomeu, a Barcelona alelnöke szerint Sánchez szerződtetése "a szakmai stáb kifejezett kérése volt", és arról is tájékoztatott, hogy a 22 éves támadót 26+11.5 millió fontért vásárolták meg az Udinésétől, utóbbi összeget teljesítményének fényében fizetik ki az olaszoknak. Az alelnök szerint a chilei egy másik, vonzóbb pénzügyi kondíciókat felmutató ajánlatot visszautasított, hogy a Barcelonában futballozhasson.

Andoni Zubizzareta a játékost dicsérte, mondván "nagyon sokoldalú, több pozícióban is bevethető, érkezésével megnőttek variációs lehetőségeink a támadószekcióban."

A kontraktus részeként a következő három év valamelyikében a Barca meghívja a minden év augusztusában megrendezendő Joan Gamper-kupára az Udinesét, valamint további barátságos mérkőzésre kerül sor a két klub között.