Manchester City

Miért ne nyerhetnénk meg a BL-t? - Roberto Mancini

megosztom

A Manchester City menedzsere, akárcsak Arséne Wenger az Arsenalnál, hosszú ideig szeretne a csapat élén maradni.

Roberto Mancini hosszú távra tervez - Fotó: AFP

A Manchester City sikeres szezont tudhat maga mögött, miután harmadik helyen végzett az angol bajnokságban, az FA-kupát pedig megnyerte. A klub vezetősége azonban nem elégszik meg ennyivel, a következő szezonban még fényesebb címeket szeretnének bezsebelni. Roberto Mancini, aki 2009 decemberében váltotta Mark Hughest a kispadon, úgy tervezi még hosszú ideig marad a Citynél.

„Szeretek ennél a klubnál dolgozni, tovább szeretnék itt maradni, mint két év, ameddig a szerződésem él. Jól kijövök a keret tagjaival és a tulajdonossal is. Azon dolgozok, hogy a Manchester City legyen az elsőszámú klub, a Premier League-et és a Bajnokok Ligáját is meg szeretném nyerni, Ez lesz az első BL-szezonunk, miért ne nyerhetnénk meg? Azt szeretném tenni, amit Arséne Wenger tesz az Arsenalnál, hosszú ideig a csapat élén maradni, és felépíteni a klubot. De ahhoz, hogy a tulajdonos boldog legyen, trófeákat kell nyernünk. Tavaly azt mondtam, nyernünk kell valamit, és kvalifikálni kell magunkat a BL-re, ezt elértük” – vélekedett az olasz szakember, aki nagy hangsúly fektet a nyári átigazolásokra.

Mancini korábban beszélt Sergio Agüero és Samir Nasri szerződtetéséről is, de a legújabb hírek szerint Ezequiel Lavezzi is a klub látókörébe került.

„Fontos, hogy a leendő igazolásainkat 10 napon belül megvalósítsuk, ha sikeresek akarunk lenni. A legutóbbi szezonban négy-öt fontos játékosunk is megsérült február-március környékén, ami meglátszott az eredményeinken. Ez idén nem történhet meg” – jelentette ki az Inter korábbi edzője.

megosztom