NB I előzetes

Vesztesek csatája Szombathelyen

  • Göbölyös János

Az OTP Bank Liga 2. fordulója szombaton négy mérkőzéssel folytatódik. Szombathelyen két, vereséggel rajtoló csapat találkozik. A Haladás tavasszal hazai pályán klubrekordot jelentő győzelmi sorozatot produkált, és hasonló szériára törekszik most is. A Honvédra tehát ha nem is megoldhatatlan, de igen nehéz feladat vár, igaz, a kispestiek az előző szezonban vendégként futballoztak felszabadultabban és eredményesebben.

A Budapest Honvéd a Szombathelyi Haladás játékosai küzdenek a labdáért a két csapat bajnoki mérkőzésén a Bozsik Stadionban 2011 tavaszán

A Haladás nem csak három pontot, de két játékosát is elveszítette Pécsett. Sipos Norbert sérülése ugyan enyhébb attól, mint amilyenre előzetesen számítani lehetett, ám a PMFC ellen mindössze három percet a pályán töltő futballistának minimum két hetet így is ki kell hagynia. Halmosi Péter kiesése érzékenyebb veszteség, a szélsőt egy mérkőzéstől tiltotta el a fegyelmi bizottság az előző fordulóban történt kiállítása miatt. Két kulcsjátékosát kénytelen tehát nélkülözni Aczél Zoltán a Honvéd elleni bajnokin, ennek ellenére gondolni sem mer arra, hogy csapata pont nélkül álljon a második forduló után.

OTP Bank Liga
Haladás Sopron Bank-Budapest Honvéd
Szombathely, 07.23., szombat, 19.00
Vezeti: Szilasi Szabolcs (Vámos T., Márton Zs.)
Hathárom-tipp: 1

A szombathelyiek vezetőedzője a klub honlapján először a további hiányzókról, majd a Honvéd elleni mérkőzésről beszélt: "Korolovszky Gábor és Oross Márton már teljes értékű munkát végzett a héten. Nem panaszkodtak sérülésre, de előbbi még nagyon le van maradva. Persze ez nem csoda, hiszen három hónapja nem futballozott. Becsülettel dolgozik, nagyon akar, biztos, hogy előbb-utóbb ismét nagy hasznára lesz a csapatnak, de most még nem lehet keretben. Oross sincs még százszázalékos formában, de őt a foghíjas támadó szekciónk miatt már kénytelen vagyok leültetni a kispadra. A jelenléte és az esetleges tíz-húsz-harminc perces játéka nagyon sokat segíthet a csapatnak. Nagy II. Gábor szokásos bokasérülése miatt hétfőn még lábra sem tudott állni, de aztán keddtől már edzett. Nem könnyű a helyzetünk, de az semmiképp nem fordulhat elő, hogy két vereséggel kezdjük a szezont. Nyíltan beszéltem erről a srácokkal is, akik megértették az ellőttünk lévő meccs fontosságát. A Honvéd jó csapat, láttam az ETO elleni mérkőzését, a második félidőre esett vissza, ekkor vesztette el a meccset. A kispestiek sokat erősödtek a nyáron, tele vannak meglepetéssel, több játékrendszerrel is képesek előrukkolni. Nehéz dolgunk lesz, de győzni akarunk."

A szombathelyiek által remélt sikert egyébként egy vadonatúj eredményjelző mutathatja majd a Rohonci úti stadionban, ha másért nem, hát ennek felavatásáért érdemes lesz odatenniük magukat Keneseiéknek.

A Honvéd egy félidő alatt elintézhette volna a Győrt a bajnoki nyitányon, ám a kihagyott helyzetek és az elhibázott büntető végzetes volt, az ETO a szünet után fordított, és megnyerte a meccset.

Hogy ennek mi volt az oka, és mi várható a folytatásban, arra Supka Attila vezetőedző a honvedfc.hu-nak adott nyilatkozatában válaszolt: "A Győr ellen a hatvanadik percig nem volt gond a játékunkkal, de hiányzott a koncentráció a helyzetkihasználásnál, majd hátul is voltak egyéni hibák. Biztos, hogy lesz változás a csapatban, az is lehet, hogy néhányan más poszton játszanak, mint az ETO ellen. Jobban kell összpontosítani! Bízom benne, hogy jó teljesítményt nyújtunk Szombathelyen, a pályán kell megmutatnunk, hogy valóban erősödtünk a nyáron."

Forma-index (az előző öt mérkőzés alapján)
Haladás-Honvéd
  ellenfél eredmény pontszám
HALADÁS      
  SC Znojmo 3-2 2
  DVTK 1-2 0
  GKS Katowice 2-0 2
  Soproni VSE 2-0 1
  PMFC 0-1 0
Aktuális forma-index*     1,0
HONVÉD      
  MSV Duisburg 0-3 0
  Trepca Mitrovice 3-0 2
  GKS Katowice 2-1 2
  Győri ETO 1-2 0
  U21-es válogatott 2-1 1
Aktuális forma-index*     1,0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0 (1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)