Utánpótlás

Orbán Viktor fia is szerződést kapott a Videotontól

A Puskás Akadémia U19-es labdarúgócsapatából nyolc labdarúgóval kötött profi szerződést a Videoton FC. A fiatal futballisták a fehérváriak NB II-es együttesének lesznek a tagjai.

"Az U19-es csapat edzője, Horváth Péter részletes jellemzést írt a játékosokról, és Gellei Imrével egyeztetve döntöttünk arról, hogy kik kapjanak szerződést" - nyilatkozta a vidi.hu-nak Hartyáni Gábor, az NB II-es alakulat vezetőedzője.

Sándor László, Farkas Norbert, Jankovics Zsolt, Farkas Viktor, Tassy Márk-ügyvezető, Paulo Sousa-vezetőedző, Orbán Gáspár, Varga Tamás, Balog Gergő, Gábor Péter
A hat mezőnyjátékos és két kapus, azaz Balog Gergő, Farkas Norbert, Farkas Viktor, Jankovics Zsolt, Orbán Gáspár, Varga Tamás, valamint Gábor Péter és Sándor László három éves szerződést írt alá a bajnoki címvédővel. A szerződést Fehérváron szignálták, az eseményen jelen volt a Videoton ügyvezetője, Tassy Márk és az NB I-es csapat vezetőedzője, Paulo Sousa is.

Orbán Viktor miniszterelnök fia - többekhez hasonlóan - már tavaly bemutatkozhatott a másodosztályban, ezzel pedig édesapja nyomdokaiba lépett, aki szintén szerepelt a labdarúgó NB II-ben.

Az immár profi szerződéssel rendelkező labdarúgók nemes gesztust is gyakoroltak, hiszen havi nettó alapbérük 5%-ával, "A Felcsúti Utánpótlás Nevelésért" Alapítványt támogatják minden hónapban - írja a székesfehérvári gárda hivatalos weboldala.