Vízilabda-vb

Nem lett meg a bravúr Ausztrália ellen, a 9. helyért játszhatunk

megosztom

A magyar női vízilabda-válogatott egygólos vereséget szenvedett Ausztráliától a világbajnokság nyolcaddöntőjében, így nem jutott a legjobb nyolc közé. Az első félidőben remekül védekezett együttesünk, a második negyedben vezettünk is, de a nagyszünet után kijött ellenfelünk fizikális és technikai fölénye, így többször voltunk három-, majd négygólos hátrányban is. A hajrára felzárkóztunk ugyan, de a bravúrra ekkor már nem volt esélyünk.

Gyors gólváltással kezdődött a meccs, Webster találatára Bujka válaszolt. Ezt követően mindkét oldalon a védekezés dominált, az ausztrálok azonban a szakasz hajrájára kétgólos előnyhöz jutottak. Nagy gondot jelentett, hogy felállt védelem ellen hatástalanul játszott a magyar csapat, mely ugyanakkor hátul többnyire jól állta az ausztrál rohamokat, Drávucz emeberelőnyös góljával pedig csak egygólos hátrányban ment a rövid pihenőre. (2-3)

A holland női vízilabda-válogatott játékosa lő Kósa Orsolya kapujára a sanghaji világbajnokságon 2011 júliusában a Magyarország-Hollandia csoportmérkőzésen

A második szakasz első fele jól sikerült Bujkáéknak, a kemény, eredményes védekezések után kétszer is sikerült szépen lefordulni a riválisról, így előbb Keszthelyi egyenlített, majd egy kétségbeesett ausztrál szabálytalankodás után Szücs büntetőből a vezetést is megszerezte. (4-3) Az előny látszólag a magyarokat zavarta meg, az ausztrálok így a félidőig - a tarthatatlan Webster és Gynther révén - fordítottak. (4-5)

A hosszú szünet sem segített a Merész-csapatnak, mely a harmadik negyedet tompán játszotta végig. Az ausztrál csapat tagjai lényegesen erősebbnek tűntek Drávuczéknál, akik támadásaik nagy részét lövés nélkül fejezték be. Az első félidő szoros csatája a periódus hajrájára egyoldalú küzdelemmé vált, miután a magyarok már nem csupán elöl, de saját kapujuk előtt sem játszottak jól, így 8-4-re is vezetett már Ausztrália, mely Bujka gólja ellenére is kényelmes, 8-5-ös előnyről kezdhette az utolsó szakaszt.

A negyedik játékrészben nem tudott csodát tenni a magyar együttes, hiába próbált meg mindent, s játszott elöl lényegesen jobban mint korábban. A negyed közepén Szücs újabb büntetője után még felcsillant a remény az egyenlítésre, ám 9-7-es ausztrál vezetésnél Webster újra megvillant, s ezt követően csapata magabiztosan tartotta előnyét, csak az utolsó percben vált figyelmetlenebbé, ami már csak a felzárkózásra volt elég a magyaroknak.

Merész András együttese a folytatásban a 9-12. helyért játszhat. Hétfőn Spanyolország, vagy Kína lesz az ellenfele.

Vízilabda-világbajnokság
Nők, nyolcaddöntő
Magyarország-Ausztrália 9-10 (2-3, 2-2, 1-3, 4-2)
a magyar gólszerzők: Drávucz, Bujka, Szücs, Keszthelyi 2-2, Poszkoli 1
megosztom