NB I

Négy gólt lőtt és nyert a Honvéd Szombathelyen

  • MTI/63

Megszerezte első szezonbeli győzelmét a Budapest Honvéd, miután 4-2-re nyert Szombathelyen a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján. A Haladás eddigi mérlege: két vereség.

Az esőtől felázott, mély talajú pálya ellenére remek első félidőt vívtak a csapatok. A 15. percben a Honvéd büntetőből szerzett vezetést: Nagy II. Gábor rántotta le Tchamit. A tizenegyest Danilo a balra mozduló Rózsa mellett a jobb alsó sarokba vágta (0-1). Tíz percen belül egyenlített a Haladás: Schimmer bal oldali szögletét követően Tóth Péter fejelt a kapuba (1-1).

A 35. percben következett a második büntető, ismét a vendégcsapatnak: Tóth Péter buktatta Danilót, a sértett nem hibázott (1-2).

A 2. félidőt a Haladás kezdte jobban, hamar egyenlített, támadásban maradt, ám két védelmi hibából rövidesen kétgólos előnyt szerzett a fővárosi alakulat. Az 51. percben Szilasi játékvezető már harmadszor mutatott a tizenegyespontra: Debreceni kaszálta el Kovács Istvánt, Kenesei a jobb alsó sarokba helyezett (2-2).

A kispestiek a 64. percben harmadszor is megszerezték a vezetést, ezúttal akcióból: Novák 16 méterről, laposan bombázott a hálóba egy sarokrúgás utáni kipattanót (2-3). Az előnyt Lovric növelte hét perccel később, egy szögletet követően a léc alá bólintott (2-4).

A hajrában tíz főre fogyó vendégekhez sem tudott közelebb férkőzni a szombathelyi csapat, a Kispest megszerezte első szezonbeli győzelmét, míg a Haladás második vereségét könyvelhette el.

OTP Bank Liga, 2. forduló
Haladás Sopron Bank-Budapest Honvéd 2-4 (1-2)
Szombathely, 3500 néző, V: Szilasi
Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Nagy II G. (Kovács I. a szünetben), Tóth P. - Rajos (Irhás 74.), Molnár - Nagy I G. (Ugrai 70.), Sluka, Iszlai - Kenesei Vezetőedző: Aczél Zoltán
Honvéd: Kemenes - Debreceni, Botis, Lovric, Novák - Németh N. (Horváth A. 57.), Akassou, Abass, Tchami - Danilo (Hidi 83.), Délczeg (Sekulic 57.) Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Tóth P. (24.), Kenesei (51., 11-esből), illetve Danilo (16., 35., mindkettőt 11-esből), Novák (64.), Lovric (71.)
Kiállítva: Horváth A. (85.)
Sárga lap: Nagy II G. (16.), Iszlai (63.), illetve Abass (59.), Akassou (66.)