Profi boksz

Erdei Zsolt után is van élet az Universumnál

  • VNA
megosztom

Sokan úgy vélték, Erdei Zsolt távozása után befellegzett a német profi boksz istállónak, de új pénzügyi források bevonásával az Universum mégis folytatja.

Többhónapnyi szünet után újra gálát szervezett az Universum Box Promotion, amely szeptember 24-én Hamburgban tér vissza a profi boksz körforgásba. A nehézsúlyban Dimitrij Dimitrenko ugyanis ekkor EB-címvédő mérkőzésen a brit Michael Sprott ellen lép a ringbe. „Az Univerzum továbbra is él, folytatjuk a munkát” – nyilatkozta Waldemar Kluch a promóter cég egyik vezetője. Az utoljára márciusban gálát szervező Univerzumtól korábban több klasszis (többek között Erdei Zsolt is) is eligazolt, így a Klaus-Peter Kohl által vezetett egyesület jövője sokáig bizonytalan volt. 

Mivel az Universum televíziós szerződései is lejártak az év közepén, így a folytatáshoz nagy szükségük volt arra, hogy a Kluch vezette befektetői csoport álljon Kohlék mellé. „Dimitrenko mérkőzését eredetileg augusztus 20-án rendeztük volna meg, de nem készült el időben az a csarnok, ahol a mérkőzés sorra került volna, így szeptember végére kellett eltolnunk a mérkőzést. Sajnáljuk, hogy nem tudtuk tartani az előzetes tervet, de bízunk a jó folytatásban” – árulta el Waldemar Kluch a közeljövő kapcsán.

megosztom