NB I

A szenvedő Vasas ellen második győzelmét szerezte a Pécs

A szombati nap nyitómérkőzésén a Vasas hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett az újonc Pécs együttesétől, így két találkozót követően továbbra is nulla ponttal áll az OTP Bank Ligában.

Az első fordulóban az angyalföldiek méretes verést kaptak a Debrecen otthonában, míg az újonc pécsiek hazai környezetben győzték le a Haladás csapatát.

Az első fordulóhoz képest Vasas kezdőcsapatában kapott helyet a horvát Marin Simic, aki a Loki ellen mindössze negyedórát töltött a pályán, majd húzódás miatt le kellett őt cserélnie Komjáti András vezetőedzőnek. A támadósor mellett a kapusposzton is változás történt,, hiszen a Pécs ellen a szlovák Ilizi kezdett Janjusevic helyett a piros-kékeknél.

A hazai csapat kezdte jobban az összecsapást:  kilencedik percben Kulcsár beadását Bárányos fejelte Simic elé, aki azonban szemben a kapuval, senkitől sem zavartatva 4 méterről a kapusba lőtt.A 15. percben a rutinos Bárányos csavart középre egy sarokrúgást, melyet röviden szabadítottak fel a pécsi védők, a kipattanót azonban Kulcsár méterekkel a kapu fölé lőtte. Továbbra is támadásban maradt az angyalföldi alakulat, a horvát Simic 23. percben már a második tiszta gólhelyzetét hagyta ki: Kulcsár remek kiugratását 15 méterről a kivetődő Dibusz kapusba belsőzte.Négy perccel később újra a nyáron szerződtetett csatár próbálkozhatott, de a tizenhatos bal sarkáról leadott kísérletét ezúttal is hárította a pécsi hálóőr.A 41. percben a japán Homma sem akart lemaradni Simic mögött, ami a kihagyott helyzeteket illeti, kedvező helyzetből csúnyán fölé durrantott. Nem sokkal később Bárányos végezhetett el 23 méterről szabadrúgást, de Dibusz ezúttal is a helyén volt és kiütötte a jobb sarokra tekeredő labdát. Az első 45 percben Komjáti András csapata volt a kezdeményezőbb, de hiába dolgozott ki számos ígéretes helyzetet a Vasas, Dibusznak hála tartotta magát a Pécs.

Homma nem tudott veszélyes lenni a Pécs kapujára
Talán ezért érhette hidegzuhanyként a piros-kékek szimpatizánsait, mikor a 48. minutumban Lantos remek ütemben ugratta ki Horváth Zsoltot, aki a feleslegesen kirohanó Ilizi kapus mellett - Katona szorításában  - 17 méterről az üres kapuba gurította a labdát (0-1).Nem sokáig volt előnyben a baranyai alakulat: Horváth találata után kettő perccel Gáspár egy szöglet utáni csúsztatott a bal alsó sarokba megszerezve ezzel a Vasas egyenlítő gólját (1-1). A 71. percben azonban újra a vendégeknél volt az előny: Scepanovics 17 méteres lövés a kapufáról pontosan Nagy Olivér elé pattan, aki könnyedén passzolt az üresen tátongó kapuba (1-2). A gól pillanatában a Vasas emberhátrányban futballozott, mert néhány perccel azelőtt Gáspárt egy összefejelés miatt le kellett vinni a pályáról. A Vasas belsővédőjét a mentő szállította el, a hírek szerint enyhe agyrázkódást szenvedett. A 80. percben újra Simic került a pécsi tizenhatos környékére, de remek tekerését Dibusz kapus látványos mozdulattal a mezőnybe öklözte. A 92. percben még Bárányos lőhetett szabadrúgást 18 méterről a kaputól, de labdája elakadt a sorfalban, hiába próbálkozott, nem tudott már pontot menteni a piros-kék gárda.

A találkozón a két csapat között elsősorban a helyszet kihasználás döntött a Pécs javára, amely két forduló után hat ponttal áll a magyar élvonalban, míg a Vasas nehéz helyzetben, továbbra is nulla egységgel áll. 

OTP Bank Liga, 2. forduló
Vasas-Híd - Pécsi MFC 1-2 (0-0)
Illovszky Stadion, 2500 néző, v.: Radványi
Vasas-Híd:Ilizi - Boukar, Kovács G., Gáspár (Radványi 67.) , Katona - Kulcsár, Bakos, Bárányos, Jokic - Simic, Homma (Beliczky 75.). Vezetőedző: Komjáti András
Pécsi MFC:Dibusz - Simonfalvi, Todorovic, Lantos, Törtei - Pintér, Scepanovic, Nagy O. - Horváth Zs (Tóth 90.), Bajzát (Frölich 66.), Andorka (Causic 45.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Gól: Gáspár (50.) ill Horváth (48.), Nagy (71.)
Sárga lap: Kovács G. (13.), Kulcsár D. (75.), illetve Nagy O. (75.)