Világjátékok

Schmitt Pál fogadja a szemlebizottságot

  • MTI
megosztom

A jövő héten Budapestre és Gödöllőre látogat a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének delegációja. A szemlebizottságot fogadja Schmitt Pál köztársasági elnök.

A Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának pénteki tájékoztatása szerint a küldöttség azt vizsgálja, hogy Budapest és Gödöllő alkalmas helyszín lenne-e az olimpián kívüli sportágak versenyének lebonyolítására 2017-ben. Az esemény megrendezésére a Nemzeti Sportszövetség szervezésében pályázott közösen a két város.

A szemlebizottság tagja lesz Ron Froehlich, az IWGA elnöke és Joachim Gossow, a szervezet ügyvezető igazgatója is. A delegáció keddtől csütörtökig tartózkodik Magyarországon, ez idő alatt a létesítményeket, a szálláshelyeket, a média- és egészségügyi lehetőségeket vizsgálja meg a magyar pályázati anyag alapján. A program fő eseményeként a küldöttséget Schmitt Pál köztársasági elnök is fogadja.

"Tudatosítani szeretnénk a szemlebizottság tagjaiban, hogy Budapest és Gödöllő készen áll a Világjátékok versenyeinek megrendezésére" - hangsúlyozta Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. "Magyarország könnyen megközelíthető helyszín Európából és azon kívülről is, a rendezvénynek megfelelő létesítményekkel, és természetesen a nemzetközi sportvilág által már megszokott jó magyar szervezéssel. Sportolóink a nem olimpiai versenyszámokban is jól teljesítenek, ez pedig arra ösztönözheti a magyar szurkolókat, hogy nagy számban drukkoljanak a különböző helyszíneken."

A 2017-es Világjátékok helyszínéről év végén dönt az IWGA.

 

megosztom