Bajnokok Ligája

Ilyen gyenge ellenfelet nem fog kapni a Vidi még egyszer - Nyilasi

A Ferencváros legendás játékosa úgy véli, tudásbeli különbség volt a Videoton javára a Sturm Graz elleni mérkőzéseken, de akárcsak a Maribor ellen, most is kiesés lett a vége.

Nyilasi markáns véleményt fogalmazott megA Sport TV Zuhanyhíradó című műsorában a Videoton kiesése volt a téma a Bajnokok Ligájából. Mint ismert, a magyar bajnok a Sturm Graz ellen maradt alul 4-3-as összesítéssel.
Nyilasi Tibor, a Ferencváros egykori legendás játékosa szerint nem lehetett azt a tempót bírni, amit a fehérváriak a visszavágó első félidejében diktáltak.

„Ki merem jelenteni, tudásbeli különbség volt a Videoton javára. Az első mérkőzésen egy ártatlan beadásból kaptuk a második gólt, ami nagyon nehéz helyzetbe hozta a fehérváriakat. A visszavágón mondtam a barátaimnak, hogy  a második félidőben nem fogják bírni az iramot, amit az első 45 percben diktáltak. Ez így is történt. A tavalyi Maribor elleni kiesés után Mezey György is azt mondta, hogy az a tanulás időszaka volt, most Sousa is azt ecsetelte, hogy csak öt hete dolgozik a csapattal. Ilyen gyenge ellenfelet még egyszer a Videoton nem fog kapni a Bajnokok Ligájában” – jelentette ki a korábbi ezüstcipős.

Hegyi Iván, a Népszabadság főmunkatársa úgy vélte, ez a Sturm Graz meg sem közelíti a korábban években látottat.

„A találkozó előtt a Graz volt a párharc esélyese, a tapasztalatok alapján ez azonban nagyon messze volt a régi Sturmtól. Keserves kiesés ez, az ellenfél mindkét mérkőzésen szerzett két gólt, bár lehet összesen négyszer voltak a kapunk előtt. Nagyon szerény csapat ez az osztrák, súlyos csalódást keltett a továbbjutás ellenére.”

Hajdú Attila, aki korábban légióskodott Németországban, a mentalitásban látja a fő problémát.

„Meg volt az esélye a Vidinek a visszavágó második félidejében is, hogy növelje a góljainak a számát. Szerintem is jobb csapat a magyar, nincs annyi egyéniség a graziaknál, mint a fehérvári együttesben. Én ugyan nem játszottam Ausztriában, csak Németországban, de azt láttam, hogy ott a labdarúgók végig koncentrálnak egy-egy mérkőzésen. Precíz, pontos mentalitása miatt tudott kevesebb tudással is továbbjutni a grazi együttes” – mondta a Ferencváros egykori hálóőre.