Karrier

Ferguson szerint Naninak van még jövője Manchesterben

megosztom

Bár úgy tűnt, Ashley Young érkezésével kiszorulhat a Manchester Unitedból a portugál Nani, a csapat menedzsere, Alex Ferguson szerint a következő szezonban is rengeteg mérkőzése lesz az együttesnek, így a szélsőre is szüksége lehet.

Nani a 2010-11-es szezonban ugyan többször léphetett pályára a Manchester Unitedben, mint előtte bármikor, néhány fontos mérkőzésen, például a Barcelona elleni BL-döntőben azonban kihagyta a csapatból Alex Ferguson. Emiatt mellőzöttnek érezte magát, és lehetséges is, hogy nem kapott volna ennyi lehetőséget, ha Antonio Valencia egészségesen végig tudja játszani az évet.

Nani gólöröme a Manchester Unitedben a Stoke City ellen 2010-ben

A Vörös Ördögök skót menedzserének azonban annak ellenére is szüksége van a portugálra, hogy nem feltétlen az első sorban számol vele. Így jelenleg az tűnik valószínűnek, hogy a szélső a Manchester United játékosa marad, noha például a Bayern München is szívesen leigazolta volna.

"Nani az egész tavalyi szezonban jól dolgozott, de Valencia nagyszerű formában tért vissza a sérüléséből, így nehéz lett volna kihagynom a csapatból. De Nani jó játékos, és hozzáállásában is folyamatosan fejlődik. A következő szezon is kihívásokkal lesz tele, és rengeteg mérkőzést fogunk játszani, így szükségem lesz rá. Sajnos nem tudtam őt pályára küldeni a Bajnokok Ligája döntőjében, de még mindig fiatal, és minden nappal egyre érettebb lesz" - nyilatkozta a szakember.

megosztom