Magyar Nagydíj

Utazz busszal a Hungaroringre!

Miután jegyfronton egyre javul a helyzet a 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíjjal kapcsolatban, a Hungaroring Sport Zrt. vezetői mindenképpen azt szeretnék, hogy a mogyoródi pályára kilátogató nézők a lehető legjobb minőségű szolgáltatásokban részesüljenek a világ leggyorsabb pilótáinak magyarországi futamán. Éppen ezért azok, akik idén is a tömegközlekedési eszközökkel szeretnék megközelíteni a Ringet, a lehető legnagyobb kényelemben tehetik meg az utat oda és vissza.

Mindig is nagyon fontos volt a Hungaroring Sport Zrt. vezetői számára, hogy a szurkolók kulturált formában tudják megközelíteni a mogyoródi pályát. Természetesen nemcsak az autóval érkezőkre gondoltak - számukra például leaszfaltozták a parkolókhoz vezető utakat -, hanem azokra is, akik a tömegközlekedési eszközök segítségével szeretnének eljutni a 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíjra. Éppen ezért az idei évben is fontos szempont volt, hogy megfelelő legyen az autóbuszos szállítói szolgáltatás.

Az idei magyar futamra belépővel rendelkezők július 29. és 31. között vehetik igénybe az ingyenes járatokat. A légkondicionált MAN, valamint alacsonypadlós Volvo típusú buszok az előző évekhez hasonló rendszerességgel és útvonalon közlekednek az Árpád híd (Volánbusz pályaudvar) - Mogyoród központ (Templom tér) közötti útvonalon. A járműveken elektronikus utas tájékoztatórendszer segíti a mogyoródi pályára igyekvők könnyebb eligazodását.

Azonban néhány fontos változás lesz a tavalyi évhez képest. Az Árpád hídtól induló járat valamennyi járművére a következő megállókban is felszállhatnak az F1-es jeggyel rendelkezők: Újpest Városkapu (a Volánbusz pályaudvarán), Tungsram (Megyeri út), Fóti út és a Bagaria utca.

Lesz még két másik buszjárat is a versenyhétvégén. Az egyik - szintén ingyenesen - a HÉV-vel érkezőket szállítja a mogyoródi Templom térig, természetesen a HÉV-járatok menetrendjéhez igazodva. Jó hír a HÉV járatain utazóknak, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, idén sem kell a napijegyeik illetve a Budapest kártyájuk mellé kiegészítő jegyet váltaniuk a Magyar Nagydíj ideje alatt, hanem a BKV-jegyekkel utazhatnak Ilonatelep és Mogyoród között. A harmadik buszjárat a VIP-vendégeket szállítja a promóteri parkolótól a pálya főbejáratáig és vissza.

A buszok menetrendje a Hungaroring honlapján megtalálható.