Golf

Tiger Woods meglepő döntése, kirúgta caddie-jét

  • VNA
Címkék:

Sérülése miatt egyelőre még nem játszik, de így is változtatott csapatának Tiger Woods, aki 12 év után megválik segítőjétől, Steve Williamstől.

A térdsérülése miatt az utóbbi hónapokban a pályákon kívülre kényszerülő Tiger Woods folyamatosan a visszatérésen és a jobb szereplésen gondolkozik. Ennek egyik hozománya lehet az a hír, amelyet szerdán jelentettek be, amely szerint az egykori világelső megválik segítőjétől, Steve Williamstől. A golfozóknál fontos szerepet betöltő caddie 1999 márciusa óta segítette a 35 esztendős Woods munkáját, aki a hosszú közös kapcsolathoz méltó módon búcsúzott partnerétől: „Szeretném ezúton is megköszönni a segítséget Steve-nek, ugyanakkor úgy érzem, hogy változásra van szükségem az előrelépéshez”- nyilatkozta Woods, aki 2009 novembere óta egyetlen tornát sem tudott nyerni.

A 47 esztendős Steve Williams Woods 14 major torna győzelméből 13 alkalommal társa volt Woodsnak. Az új-zélandi segítő meglepetten vette tudomásul „főnöke” döntését, annál is inkább, mert az utóbbi két évben, szexbotránya ellenére is kitartott mellette. A két évvel ezelőtti magánéleti botránya után válságba kerülő golfozó egyelőre sem a jövőbeni visszatéréséről, sem pedig az új caddie-ről nem nyilatkozott.