Európa Liga előzetes

Műfüvön, de esélyesként várja a Ferencváros a visszavágót

Mindhárom magyar csapat (Kecskemét, Paks, Ferencváros) idegenben próbálja meg kiharcolni a továbbjutást az Európa Liga-selejtezőinek csütörtöki visszavágóin. A legelőnyösebb helyzetből a Ferencváros vág neki az összecsapásnak, 2-1-re vezet összesítésben a norvég Aalesund ellen.

Kjell Rune Sellin és Grúz Tamás (FTC, j) küzd a labdáért az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén, amelyet 2-1-re nyert a Ferencváros

A Fradinak a norvég időjáráson kívül egy szokatlan körülménnyel is meg kell küzdenie: az ellenfél műfüves pályán fogadja a magyarokat. "A műfüves pályára nem lehet felkészülni. Kedd délelőtt ugyan Budaörsön speciális talajon edzettünk, de egyetlen tréning nem elég ahhoz, hogy megszokjuk a pályát" - nyilatkozta Prukner László vezetőedző az ftc.hu-nak. A tréner hozzátette, a fegyelmezett játék lehet a siker titka: "Nem szabad olyan helyzetet teremtenünk, hogy pontrúgásokkal veszélyeztessenek a norvégok. Az első mérkőzésen is ilyen szituációból kaptunk gólt. Fegyelmezetten kell játszanunk."

Az első mérkőzés alapján a zöld-fehérek egyértelműen jobbak az ellenfélnél, még ha a 2-1-es végeredmény nem is ezt tükrözi, esélyesként várják a visszavágót. Az Albert Stadionban a zöld-fehérek bátran kezdték a találkozót, folyamatosan veszélyeztették a norvég kaput, de egy buta védelmi hibát kihasználva az Aalesund szerezte meg a vezetést. Oláh Lóránt még az első félidőben egyenlített, a győztes gólt pedig a mezőny egyik legjobbja, Liban Abdi szerezte az 57. percben. Mégis, a kapott gól aggodalomra ad okot. A Ferencvárosnak elsősorban a védekezésre kell jobban ügyelnie, illetve támadásaik hatékonyságára.

"A Fradi akkor a legjobb, amikor támad. Viszont hátul akadtak gondjaik, ezeket ki kell majd használnunk. 50 százalék esélyt látok a továbbjutásra, de a közönség most minket fog támogatni, és ez előny lehet a számunkra" - latolgatta az esélyeket a visszavágó előtt az Aalesund másodedzője, Kent Bergersen.

A zöld-fehérek a hétvégén 2-2-es döntetlent játszottak az NB I nyitó fordulójában a Kaposváron. A kézsérülés miatt megműtött csapatkapitány, Rósa Dénes nem utazott el Norvégiába, és nem játszhat a Kaposváron bemelegítés közben megsérült Aleksandar Jovanovic sem. Lisztes Krisztián azonban ott van a keretben, és bevetésre kész.

A csapatot egyébként több busznyi szurkoló is buzdítani fogja a Color Line Stadionban.

A múlt pénteki sorsolás alapján a Ferencváros a litván Suduva és a svéd Elfsborg párharcának győztesével, otthon kezdené következő párharcát jövő csütörtökön.

Kapcsolódó cikkünk:
Nyert a Ferencváros, de kemény visszavágóra számíthat

Európa Liga, 2. selejtezőkör, visszavágó:
Aalesund (norvég)-Ferencváros 19:00 (1-2)