Európa Liga

Igazoltatták a Fradi-szurkolókat, mert azt hitték kabátot loptak

A norvég média szerint a rendőrség lopás gyanúja miatt átvizsgálta a Ferencváros szurkolóinak buszait az Aalesund elleni Európa Liga visszavágó előtt, mely során az egyik csomagterében késeket, pirotechnikai eszközöket, és némi kábítószert is találtak.

Igazoltatás norvég-módra

A Ferencváros hosszabbítás után 3-1-es vereséget szenvedett az Aalesund otthonában az Európa Liga-selejtező visszavágóján, és 4-3-as összesítéssel kiesett a sorozatból. A norvég vg.no internetes portál beszámolója szerint a mérkőzés előtti órákban az egyik ruházati boltba egy 20-30 fős társaság ment be, majd ezután eltűnt négy darab kabát. Az ott dolgozók azonnal jelentették ezt a helyi rendőrségnek, akik ez ügyben nyomozva átvizsgálták a ferencvárosi szurkolók buszait.

Az igazoltatás során az egyik jármű csomagterében többek között késeket, pirotechnikai eszközöket, kis adag kábítószert valamint fegyvernek látszó tárgyakat is találtak a hatóságok.

Ennek ellenére nem vettek őrizetbe egyetlen magyart sem, mivel közben megtalálták az egyik elkövetőt, és az egyik kabátot is.

A Ferencváros részéről elismerték, hogy történt igazoltatás, de a klub azt állítja, hogy a megjelentekkel ellentétben sem késeket, sem pirotechnikai eszközöket, sem kábítószert nem találtak egyetlen szurkolónál sem.

A találkozó előtt egyébként a norvég rendőrség fokozott készültséget rendelt el, ugyanis a skandináv országban úgy tudták: "néhány magyar szeret balhézni".