Német Nagydíj

Az indiai Chandhok ül Jarno Trulli helyére

  • MTI

Az indiai Karun Chandhok vezeti majd az olasz Jarno Trulli helyett a Forma-1-es Team Lotus istálló egyik autóját a hétvégi Német Nagydíjon.

Tony Fernandes csapatfőnök csütörtökön jelentette be a cserét, de azt nem árulta el, hogy a 27 éves ázsiai pilóta csak ezen a futamon kap lehetőséget, vagy a szezon hátralévő részében is.

Chandhok az idény első felében a Hispania versenyzője volt, a legutóbbi, Brit Nagydíjon azonban már az ausztrál Daniel Ricciardo ült a helyén, az indiai pedig a Lotus tartalékpilótája lett.

 "Fiatal ázsiai versenyzőként Karunnak sokkal több akadályt kell leküzdenie céljai eléréséhez, mint az autósport szempontjából fejlettebb, nyugati területről érkező pilótáknak" - mondta Fernandes. - "Büszke vagyok arra, hogy lehetőséget tudunk adni neki, egyúttal köszönettel tartozom Trullinak, aki nagyon jól kezeli a helyzetet, és az első pillanatban elfogadta, hogy a mostani futamon nem ő vezeti majd az autót."

Idén októberben rendezik meg a Forma-1 történetének első Indiai Nagydíját, a csapatok számára pedig óriási kereskedelmi lehetőségek rejlenek az ottani piacban.