Bajnokok Ligája

Nem aggódnak Szabicsék a ma esti meccs miatt

A szerda esti Bajnokok Ligája-selejtező visszavágó előtt az osztrák Sturm Graz vezetőedzője,a német Franco Foda és magyar csatára, Szabics Imre is hűvös magabiztossággal beszélt csapata esélyeiről.

A Sturm Graz sajtótájékoztatój a Videoton elleni BL-selejtező visszavágója előttMint ismert, az "odavágót" Klagenfurtban 2-0-ra elveszítette a Videoton csapata, mely így rendkívül nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően. A magyar bajnok az egy héttel ezelőtti találkozón nem játszott alárendelt szerepet, de a házigazda osztrák együttes jobb helyzetkihasználásának köszönhetően biztos előnyt kovácsolt össze az első mérkőzésen.

A székesfehérvári ütközet előtt Paolo Sousa, a Videoton portugál trénere elmondta: bízik játékosai küzdeni akarásában, elszántságában. Kollégája, Franco Foda sajtótájékoztató keretein belül elemezte a szerdai mérkőzés lehetséges forgatókönyvét. Mint mondta, kizárt dolognak tartja azt, hogy a Videoton rárontana csapatára már a mérkőzés elején, hiszen tisztában van azzal, hogy egy esetleges grazi gól végleg eldöntené a továbbjutás kérdését. Fodát saját bevallása szerint egyáltalán nem lepte meg az, hogy bátran és jól futballozott a Vidi, hiszen tisztában volt azzal, hogy a magyar bajnok nagyon jó csapat. A Sturm edzője kijelentette: céljuk változatlan, semmiképp nem akarják a Klagenfurtban kiharcolt előnyüket eltékozolni.

Az első meccsen betaláló Szabics Imre is bizakodva várja a visszavágót. Véleménye szerint a nagyobb nemzetközi rutin - a Sturm keretében három olyan játékos is van, akik már játszottak a BL csoportkörében - mellettük szól. A magyar válogatott támadója szerint az is az ő esélyüket növeli, hogy a Vidinek egyaránt koncentrálnia kell elől és hátul is, míg nekik nem létfontosságú az, hogy gólt szerezzenek, így nagyobb erőt tudnak összpontosítani a védekezésre. - olvasható a vidi.hu-n.

A Videoton-Sturm Graz Bajnokok Ligája-selejtezőről a hatharom.com élő szöveges közvetítésben számol be.

Bajnokok Ligája-selejtező
2. forduló, 2. mérkőzés
Az első mérkőzésen a Sturm 2-0-ra nyerni tudott.
Videoton FC - Sturm Graz (osztrák)  20:30 Tv :m1