Forma-1

Massának megkegyelmez a Ferrari, maradhat

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo legutóbbi nyilatkozata szerint az istálló nem tervez változtatást 2012-re, így a vörösök autóiban maradhat az Alonso-Massa felállás. Úgy tűnik tehát, marad az istállónál az a Massa is, akiről az utóbbi hetekben, sőt hónapokban is egyre több helyen jelent meg a spekuláció, hogy elhagyja a Scuderiát. Ezt a huzavonát unta meg Montezemolo, és a legnagyobb olasz sporttelevíziónak adott nyilatkozatában kijelentette: a csapatból senki nem megy sehová.

"Mindig ez a módi - a nyári uborkaszezon közeledtével a sajtó szinte minden pilótát más csapathoz szerződtet el a következő szezonra. Az igazság azonban az, hogy ezeknek a spekulációknak csak a töredéke igaz" - kezdett rögtön egy általános cáfolattal a sportvezető.

"Mi jövőre is a Massa-Alonso párosnak szavazunk bizalmat. Lehet, hogy nem állunk ugyan túl jól a bajnokságban, de ezért nem a versenyzőket kell felelőssé tennünk, sokkal inkább magunkban, a vezetésben és a fejlesztésben kell keresni a hibát."

"Silverstone-ban végre nyerni tudtunk, hála Fernando fantasztikus teljesítményének. Ráadásul Felipe is egyre jobb lesz, végre valahára talán kezdi megtalálni régi önmagát. Öröm látni, hogy 1951 után hatvan évvel még mindig tényezők a vörös autók a versenypályán, s hiába egy-egy rosszabb periódus vagy győzelem nélküli sorozat, nem lehet bennünket végleg padlóra küldeni" - zárta mondandóját Montezemolo.