Férfi kézilabda

Magyarul tanulnak a Veszprém légiósai

Az MKB Veszprém klubvezetése a csapat külföldi játékosainak számára kötelező magyar nyelvtanulást írt elő. Azt szeretnék elérni, hogy a pályán és azon kívül is minél hatékonyabban tudjanak kommunikálni.

Mivel a magyar bajnok keretében több külföldi játékos is szerepel - valamennyiükkel hosszú távú szerződést kötött a klub - ezért a csapat elöljárói magyar nyelv tanulását szorgalmazták a játékosoknak.

Az elsősorban délszláv nemzetiségű kézilabdázók - akadnak szép számmal - megértik egymást és a magyar csapattársakat is, de a hatékonyabb kommunikáció érdekében fejleszteniük kell a magyar nyelvtudásukat.
Csoportos nyelvtanulás a Veszprémi Arénában
Renato Sulic, Hud Vedran, Mirko Alilovic (horvátok) , Mirsad Terzic (bosnyák), Uros Vilovszki (szerb) és David Korazija (szlovén) nyelvtanára Gombás Gabriella, aki eredeti foglalkozását tekintve újságíró. Az "alkalmi" tanárnő kíváncsian várja milyen eredményeket tudnak majd elérni.

"Ezeknek a játékosoknak nem is nyelvtanárra van szükségük a véleményem szerint, hanem meg kell tanulni kommunikálniuk - mondta az mkbveszprem.eu-nak, a csapat hivatalos honlapjának. "A csapat vezetősége úgy véli, hogy mivel több éves szerződéseket kötöttek a fiatalemberek, itt magyar környezetben olyan mértékben el kell sajátítaniuk a magyar nyelvet, hogy föltalálják magukat minden szituációban és egymással is és a csapat többi tagjával tudjanak kommunikálni."

"Próbálunk minél kevesebbet beszélni horvátul vagy szerbül, mert vannak szerb-horvátok, van szerb és van horvát is"- mesélt az első óra tapasztalatairól a megbízott oktató.

Korábban már több magyar labdarúgócsapatnál is lehetett arról hallani, hogy az eredményes szereplés a nem megfelelő kommunikáció és a klikkesedés miatt maradt el. A legsikeresebb magyar kézilabda alakulatnál nem szeretnék, hogy ilyen jellegű gondok adódjanak, és ennek érdekében lépéseket is hajlandóak voltak tenni.