Bajnokok Ligája

Felborult világ - a Vidi edzője büszke, a Sturmé elégedetlen

A Videoton 3-2-re legyőzte a Sturm Graz együttesét a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján Székesfehérváron, azonban 4-3-as összesítéssel az osztrák csapat jutott a következő fordulóba, a fehérváriak pedig búcsúztak az európai porondtól. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a továbbjutó együttes szakvezetője, Franco Foda volt elégedetlenebb, míg Paulo Sousa dícsérte saját csapatát.

Franco Foda: "Nem voltam elégedett a csapatommal, de hogy miben láttam a hibát, azt majd holnap nekik fogom elmondani. Most csak annyit emelnék ki, hogy néhány egyéni teljesítmény nem tetszett, nem voltunk elég agresszívak, nem vállaltuk fel a párharcokat, túlságosan mélyen védekeztünk. A Videoton nem lepett meg minket, de annyi előnyük mindenképpen volt, hogy nem volt veszítenivalójuk. Már az első mérkőzés előtt is tudtam, hogy erős az ellenfelünk, és ez be is igazolódott. Különösen az első játékrészben tettük nehézzé a saját dolgunkat, a másodikra aztán a cserékkel stabilizáltuk a játékunkat, és a Videoton is elfáradt kissé. Szabics Imrét izomsérülés miatt kellett lehoznom. A következő ellenfelünkkel nem foglalkozom, a Mattersburg ellen készülünk, és van mit kijavítanunk. Nem sok mindent láttam viszont abból, amit védekezésben az edzéseken gyakoroltunk, van még miben fejlődnünk."

Paulo Sousa: "Olyan csapatot láttam a pályán, amilyet akartam. Öt hete dolgozunk együtt, mégis mindent vissza kaptam, amit kértem. Büszkék lehetünk, és tiszteletet harcoltunk ki magunknak. Nem mindig a jobb csapat jut tovább, márpedig szerintem mi voltunk a jobbak a két mérkőzés alapján, így ez most sem igazolódott be. De a foci ilyen. Gratulálok a Sturm Graznak, és kívánom, hogy minél messzebb jussanak a sorozatban. Számunkra az a fontos, hogy fejlődni tudjunk, egységes csapatunk legyen, és minden ellenfelünkkel szemben esélyesként állhassunk ki. Ha tartjuk a játékunk színvonalát, vagy tovább tudunk fejlődni, akkor a bajnokságban megint nagy dolgokra lehetünk képesek."