Újpest

Bartha belügynek tekinti Kovács kirúgásának az okait

Olyan sportigazgatót keresnek Újpesten, aki a klub sportszakmai stratégiai jövőképének minden tekintetben megfelel.

Bartha Csaba, az Újpest FC ügyvezető igazgatója a klub honlapján jelentett meg közleményt Kovács Zoltán sportigazgató menesztésével kapcsolatban.

„Nagyon fontos döntést kellett meghoznunk, amely óriási érdeklődést váltott ki a futballszakmában és a médiában egyaránt. Ezúttal is csak azt tudom megerősíteni, amit a közleményünkben írtunk, hogy az ügyről többet az Újpest FC ügyvezető igazgatójaként nem szeretnék elmondani, mert az okokat klubunk belügynek tekinti. Olyan sportigazgatót keresünk, aki az Újpest FC sportszakmai stratégiai jövőképének minden tekintetben megfelel. A legutóbbi, szezonnyitó sajtótájékoztatón úgy fogalmaztam, hogy több változásra is szükség van a klubon belül – ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy vannak olyan területek, ahol az Újpest FC mint szervezet jól működik. Ezek elsősorban a szervezési osztályunk által felügyelt feladatkörök, e részlegünknél minden munkatársunkkal elégedett lehetek. Az elmúlt időszak arra volt elegendő számomra, hogy áttekintsem a klub működésének legfontosabb problémáit, és felmérjem, hol milyen mértékű változtatás szükséges. Úgy ítélem meg, hogy klubunk működésének hatékonysága még növelhető."

Kovács Zoltán elmondta, szerinte nem ezen a szinten kellett volna változtatni, s hozzátette, a jövőben – akár külsősként – is mindent megtesz a klubért.