Média

Az Eurosport közvetíti az atlétikai világbajnokságot

  • VNA

Aláírta azt a két évre szóló megállapodást a Nemzetközi Atlétikai Szövetség és az Eurosport, amely szerint 2013-ig minden nagyobb atlétikai világversenyt a csatorna közvetít, kezdve az idei világbajnoksággal.

A megállapodás az idei esztendő egyik legnagyobb sporteseményének élő közvetítését is magában foglalja, így már biztos, hogy a sportág kedvelői augusztus 27‐től szeptember 4‐ig minden nap figyelemmel kísérhetik a magyar csapat szereplését Teguban. Az Eurosport több mint 100 órás élő közvetítésben számol be a világbajnokság eseményeiről, magyar nyelven Ajkler Zita, Kovács Dusán, Németh Gergely és Szabó Gábor kommentálásában. Az egyezségben szerepel továbbá a jövő évi, isztambuli fedett pályás világbajnokság, a félmaratoni világbajnokság, az ifjúsági és junior világbajnokság, illetve a mezeifutó világbajnokság közvetítési joga is.

Az Atlétikai Világsorozat eseményei az Eurosporton és az Eurosport 2-n is láthatóak lesznek, ezen kívül a versenyek élőben folyamatosan elérhetőek lesznek az Eurosport Player előfizetői számára, így biztosan egyetlen fontos pillanatról sem maradnak le a sportág rajongói. Az Eurosport a Nemzetközi Atlétikai Szövetség hosszú távú partnere, Európa vezető sportcsatornája. A megállapodásnak köszönhetően 59 országban, 125 millió néző, 20 nyelven követheti az atlétika legrangosabb versenyeit.
Laurent Eric Le Lay, az Eurosport Csoport ügyvezetője elmondta, "Az Eurosport több mint 20 éve közvetíti az atlétikai világversenyeket. Ezzel a megállapodással folytatjuk azt a komoly hagyományokra visszatekintő együttműködést, amellyel Európa és világszerte igyekszünk kiszolgálni a sportág kedvelőinek igényeit a lehető legmagasabb színvonalon, minél szélesebb körű közvetítésekkel".

"Nagyon örülök, hogy az úszás után egy újabb alapsportág világversenyének minden momentuma képernyőre kerül. A sanghaji vizes világbajnokságról minden előfutamot és döntőt megmutatunk, a szegedi kajakkenu Vb-n helyszínről közvetítünk, úgyhogy bízom benne, hogy idén nyáron egyetlen magyar sikerről sem maradnak le a nézőink." – mondta Szabó Gábor, az Eurosport magyar nyelvű szerkesztőségének vezetője.