Európa Liga

A műfüves pályára nem lehet felkészülni - Prukner

A Ferencváros csapata csütörtökön Norvégiában lép pályára az Európa Liga selejtezőjének 2. fordulójában. A visszavágón az Aalesund mellett a szokatlan körülményekkel is meg kell küzdenie a Fradinak: az ellenfél műfüves pályán fogadja a magyar alakulatot.

Prukner László
Míg idehaza jószerivel tombol a kánikula, addig Norvégiában a skandináv viszonyoknak megfelelő az időjárás, vagyis a magyar csapat játékosainak okozhat némi gondot a hőmérséklet-különbség. Prukner László, az FTC vezetőedzője szerint azonban ez még a jobbik eset. "Nagyobb gondot jelentene, ha nálunk lenne hideg, s a kánikulába készülődnénk"- mondta.

A Ferencváros hazai pályán 2-1-re legyőzte az Aalesundot a múlt csütörtöki találkozón, de a megszerzett előny ellenére az idegenbeli visszavágó nagyon komoly próbatétel lesz a zöld-fehérek számára. Egyrészt az ellenfél, másrészt a pálya "borítása" miatt, az ugyanis műfű, ami a magyar együttesek számára nem megszokott.

"A műfüves pályára nem lehet felkészülni. Kedd délelőtt ugyan Budaörsön speciális talajon edzettünk, de egyetlen tréning nem elég ahhoz, hogy megszokjuk a pályát." - utalt az egyik legfőbb gondra a tréner. A pálya talajával persze nem szabad foglalkozni. az első mérkőzésen látattak alapján a Fradi jobb csapatnak tűnik, mint a norvég.

"Nem szabad olyan helyzetet teremtenünk, hogy pontrúgásokkal veszélyeztessenek a norvégok. Az első mérkőzésen is ilyen szituációból kaptunk gólt. Fegyelmezetten kell játszanunk" - olvashatóak Prukner szavai az ftc.hu-n.