Női labdarúgó-vb

Ünneplő tömeg fogadta a japán csapatot

  • MTI

Rocksztároknak kijáró rajongással köszöntötték Tokióban a Németországban vasárnap befejeződött női labdarúgó-világbajnokságról aranyérmesként hazatért japán válogatott tagjait.

Rocksztároknak kijáró rajongással köszöntötték Tokióban a női labdarúgó-világbajnokságról aranyérmesként hazatért japán válogatott tagjait

A válogatottat a drukkerek mellett 300 újságíró várta a reptéren.
   
"Szinte fel sem fogtuk igazán, hogy megnyertük a vb-t, amíg nem érkeztünk meg a Narita repülőtérre. Sose láttam ennyi embert, hogy köszöntsenek minket" - mondta Homare Szava csapatkapitány, akit már-már nemzeti hősként ünnepel a helyi média és a szurkolók, mivel a döntőben ő egyenlített a 117. percben az Egyesült Államok ellen, ezzel 11-esrúgásokra mentve a meccset.
   
A 173 válogatott meccsén 80 gólt szerzett futballista, amellett, hogy a döntő hősének bizonyult, a vb gólkirálya és legértékesebb játékosa is lett.
   
Norio Szaszaki szövetségi kapitány már a jövőbeni tervekről beszélt, szerinte a vb-győzelem még csak a kezdet volt. Elsődleges célként az olimpiai részvétel kiharcolását jelölte meg. Szava ennél is továbbment, ő kijelentette, társaival együtt szeretnék megnyerni az ötkarikás játékokat.