Vizes vb

Risztov Évát kizárták 10 km-en

  • MTI
megosztom

Kizárták Risztov Évát a sanghaji vizes világbajnokság nyíltvízi versenyeinek keddi nyitányán, az olimpiai programban is szereplő 10 kilométeres számban. A számot a brit Keri-Anne Payne nyerte.

Risztov Éva sétál ki a mólón miután kizárták a 10 km-es hosszútávúszás versenyéből Sanghajban a 14. FINA világbajnokságon. A magyar úszónőnek hivatalosan szabálytalankodás miatt mutatták fel a diszkvalifikálását jelző piros zászlót valamivel a féltáv megtétele után. MTI Fotó: Kovács Anikó
A magyar úszónőnek hivatalosan szabálytalankodás miatt mutatták fel a diszkvalifikálását jelző piros zászlót valamivel a féltáv megtétele után, így nem végezhetett a legjobb tíz között, ami pedig automatikusan olimpiai kvótát ért volna számára a jövő nyári londoni ötkarikás játékokra.
   
Risztov a magyar idő szerint kedd hajnalban rendezett viadalon 2 és fél kilométernél a 2-3. pozícióban úszott az 56 indulót számláló mezőnyben, s 5 kilométernél is kedvező volt a helyzete, hiszen a 3-5. helyen haladt, amikor az ecuadori versenybíró jelzésére kizárták.
   
„A mellettem úszó ausztrál Melissa Gorman, miután sárga zászlós figyelmeztetést kapott, eljátszotta, hogy visszahúztam, holott ő volt az, aki előtte többször is fejbe vert – nyilatkozta az esetről utóbb a Magyar Rádiónak a debreceniek kiválósága. – Én olimpiai kvótáért jöttem ide, sőt titokban az éremben is bíztam, egy évi munkámat tették most igazságtalanul tönkre. Remélem, a jövő héten, a medencés versenyen több szerencsém lesz, és 1500 méteren tudok valami nagyot alkotni.”

Nyíltvízi úszás, női 10 km
1. Keri-Anne Payne (Nagy-Britannia) 2:01:58.1 ó
2. Martina Grimaldi (Olaszország) 2:01:59.9
3. Marianna Limperta (Görögország) 2:02:01.8
megosztom