Német Ligakupa

Neuer bakizott, Nagy Dániel debütált, a HSV legyőzte a Bayernt

Az Oliver Kahn méltó utódjának tartott hálóőr első hivatalos mérkőzésén hatalmasat hibázott a bajorok kapujában, Nagy Dániel viszont beszállt a 2-1-es győzelmet arató hamburgi csapatba.

A koreai Son volt a találkozó hőse - Fotó: AFP

A német Ligakupa első elődöntőjében a Borussia Dortmund Perisic fejesgóljával nyert a Mainz ellen, ezzel bejutott a szerdai fináléba. A másik ágon a Bayern München és a Hamburg csapott össze. A bajorok számítottak a találkozó esélyesének, akik a nyáron ismét komoly összeget költöttek átigazolásokra.

Az új szerzemények közül Neuer állt a rekordbajnok kapujában, de a müncheni szurkolók továbbra sem szimpatizálnak vele, ezt minden labdaérintésénél a füttyszavakból is hallani lehetett. A 2x30 percből álló meccsen már a 7. percben meg volt az okuk a bajor szurkolóknak a tüntetésre, ugyanis Neuer hihetetlenül rosszul jött ki Aogos beadására, ami elszállt fölötte, Heung-Min Son pedig a hosszú oldalról a kapuba lőtt (0-1).

A Bayern ezt követően próbált kezdeményezni, de Robben például óriási helyzetben helyezett a kapu mellé. Ezt követően Ribéry is próbálkozott gólszerzéssel többször is, de Mickel mindannyiszor a helyén volt. A 27. percben Töre cselezte ki Badstubert, majd 17 méteres lövését Neuer védte. A félidő utolsó percében Diekmeier szaladt el a jobb oldalon, kiszorított helyzetből beadott, a hosszún érkező Son pedig a kapuba pofozta a labdát (0-2).

A fordulást követően Robben veszélyeztetett egy 17 méteres szabadrúgásból, de a hamburgi kapus ismét a helyén volt. A 42. percben ezúttal Ribéry végezhetett el szabadrúgást, a középre ívelt labdát Mario Gomez 6 méterről fejelte kapu fölé óriási helyzetben. Az 57. percben az újpesti nevelés Nagy Dániel is beállt a HSV-be, aztán a semmiből szépített a Bayern, a csereként beállt Kroos távoli lövése a kapufáról vágódott a hálóba (1-2).
Schweinsteigerék ugyan még nyomtak, de egyenlíteniük már nem sikerült, így a HSV jutott be a Ligakupa döntőjébe.

Német Ligakupa
Elődöntő
Bayern München-Hamburger SV 1-2 (0-2)
Gólszerző: Kroos (57.) ill. Son (7., 30.)