Kilátások

Lampard szerint igazolások nélkül is sikeres lehet az új Chelsea

Meglepő módon még Roman Abramovicsnak nem sikerült egy igazi sztárigazolást sem felmutatnia a nyáron az új edző, André Villas-Boason kívül.

Lampard szerint így is elég erős a Chelsea kerete - Fotó: AFP

Anglia topcsapatai már elkezdték az erősítéseket a következő szezonra, a Manchester United Ashley Younggal, az Arsenal Gervinhóval, a Manchester City Clichyvel erősített a nyáron. Bár a Chelsea-vel már korábban szóba hozták Luka Modricot és Romelu Lukakut, eddig őket nem sikerült leigazolnia Roman Abramovicsnak, a londoniak orosz tulajdonosának. Frank Lampard, a csapat középpályása azonban nem aggódik az elmaradt erősítések miatt.

„A Manchester United, a Liverpool és a Manchester City is vagyonokat költött kiváló játékosokra a nyáron, de mi egy kicsit más helyzetben vagyunk, mert nekünk így is erős csapatunk van. A menedzser dolga, hogy értékelje a teljesítményünket, de az egy jó dolog, hogy mindannyian hiszünk magunkban. Ha jönnek még hozzánk játékosok, ha nem, úgy gondolom kifejezetten erős csapatunk van. Akármennyit is költ az MU, mi továbbra is csak magunkban bízunk” - jegyezte meg a válogatott középpályás.

Lampard szerint nem kell két kézzel szórniuk a pénzt ahhoz, hogy az idény végén trófeáknak örüljenek.

„Már csak a helyes utat kell megtalálnunk a győzelemhez, a csapat minősége megfelelő ahhoz, hogy sikereket érjünk el. Több gyenge meccsünk is volt tavaly, ezekből tanulnunk kell. Ha megfelelő szinten tudunk teljesíteni, nem látom az okát, hogy miért ne lehetnénk olyan sikeresek, mint akár egy évvel ezelőtt, vagy korábban voltunk” - tette hozzá a 33 esztendős futballista.