Atlétika

Iszinbajeva Stockholmban debütál a Gyémánt Ligában

A kétszeres olimpiai- és világbajnok rúdugrónő, Jelena Iszinbajeva a július 29-i stockholmi Gyémánt Liga-versenyen tér vissza a nagyközönség előtt "önkéntes száműzetéséből".

Iszinbajeva rajthoz áll a stockholmi Gyémánt Liga-versenyen

Az orosz hölgy hosszú pihenő után tér vissza. Egész pontosan a versenypályára már visszatért, februárban tizenegy hónap kihagyás után megnyerte a Moszkvában rendezett Russian Winter fedett pályás versenyt, illetve a múlt szombaton a heusdeni viadalon (Belgium) 4.60 méterrel szintén az első helyen végzett, ez volt az első győzelme szabadtéren 2009. szeptember 25. óta. Stockholmban a Gyémánt Ligában, a nagyközönség és a riválisok előtt fog debütálni.

"Jelena csodálatos sportoló, nagy örömünkre szolgál, hogy őt is üdvözölhetjük a DN Gala részvevői között a stockholmi Olimpiai Stadionban" - nyilatkozta Rajne Söderberg versenyigazgató.

Iszinbajeva 2009-ben, a zürichi Gyémánt Liga-találkozón ugrotta meg a jelenleg is érvényes világcsúcsot (5.06 m). Az idei világranglistát a német Martina Strutz vezeti 4.78-al. Stockholmban Iszinbajeva fő riválisai Strutzon kívül a brazil Fabiana Murer (a tavalyi Gyémánt Liga-sorozat összetett nyertese) és a svéd Angelica Bengtsson (az ifjúsági világcsúcstartó) lesznek.

Iszinbajeva a tervek szerint kedden este a lignanói és csütörtökön a luzerni nemzetközi versenyen is indul.