Nyilatkozat

Brocchi szerint a Lazio célja a BL, a sikeres EL-szereplés és a Roma legyőzése

Cristian Brocchi, a Lazio középpályása sajtótájékoztatón beszélt csapata következő szezonra kitűzött céljairól. Szerinte a Milan és az Inter a Serie A két legerősebb csapata, de bízik abban, hogy ott lehetnek a bajnoki cím közelében, abban pedig biztos, hogy a Bajnokok Ligáját érő helyek egyikét elérik. Emellett a legfontosabb céljuk az lehet, hogy végre megszakítsák a Roma győzelmi sorozatát a fővárosi derbiken.

"A Laziót nagyon komolyan sikerült megerősíteni, hogy a legjobbak között lehessen" - vélekedett Brocchi. "Fejlődtünk, tapasztalt játékosokkal erősödött meg a keret. Örülök, hogy a szurkolóink nagy címek megszerzéséről álmodozhatnak."

A játékos szerint az új igazolások nagy segítségükre lesznek abban, hogy a bajnokságban és az európai porondon is sikeresen tudjanak szerepelni, noha nem mindenütt tartja saját együttesét a legfőbb esélyesnek.

"A Milan és az Inter még mindig erősebbnek tűnnek, mint más csapatok, de szerintem most más klubok is beleszólhatnak a bajnoki cím kérdésébe. Mi tavaly is mindent beleadtunk, hogy ott lehessünk a Bajnokok Ligájában, és csak a rosszabb gólkülönbségünkön múlt, hogy az Udinese megelőzött minket. Ez azonban csak lendületet ad nekünk ahhoz, hogy a következő idényben még keményebben küzdjünk. Alapozhatunk az előző szezonra, ami jól sikerült. Az a célunk, hogy legalább ennyire sikeresek legyünk, de inkább még többet érjünk el" - mondta a középpályás.

Külön kitért arra, hogy komoly céljaik vannak az Európa Ligás szerepléssel is: "Két éve is ott voltunk a nemzetközi mezőnyben, de akkor inkább a bajnokságra koncentráltunk. Most is fontos a Serie A, hiszen a Bajnokok Ligájás szereplés a legnagyobb célunk, de az új csapattagok sokat segíthetnek abban, hogy mindkét sorozatban sikeresek lehessünk. Cana igazi minőségi játékos, aki sokat tehet hozzá a csapathoz, a csatársorunk pedig Kloséval és Cissével nagyon gólerős lehet. Fontosak egyébként az erősítések, hiszen ahhoz, hogy igazán nagy csapat legyünk, sok jó játékosra van szükségünk, akiket forgathatunk a rengeteg mérkőzésen."

Mintegy zárójeles megjegyzésként említjük meg, hogy azért távozók is vannak, a komoly csatárerősítések miatt például valószínűnek tűnik, hogy Libor Kozak a Fiorentinában folytatja a pályafutását.

Visszatérve Brocchihoz: a középpályás fontosnak tartja azt is, hogy végre megtörjék a Roma jó sorozatát a városi derbiken, hiszen a Farkasok a két csapat legutóbbi öt mérkőzésén győzni tudott.

"Részemről elégedett lennék akkor is, ha mindig kikapnánk a derbiken, de minden évben a Roma előtt végeznénk" - mondta Brocchi. "De tudom, hogy a szurkolók ezzel nem így vannak, úgyhogy ideje nyernünk végre. Már tavaly is jobbak voltunk náluk, és így lesz ez a következő szezonban is.