Átigazolás

A végsőkig küzdünk Cesc-ért - Guardiola

A Barca által kínált 35 millió font már elég volt arra, hogy tárgyalóasztalhoz ültesse az Arsenalt

Vége a nyilatkozatháborúnak, megkezdődtek a hivatalos egyeztetések az Arsenal és a Barcelona között Cesc Fabregas átigazolásáról, ezt Pep Guerdiola, a katalánok mestere is megerősítette.

A Barca által kínált 35 millió már elég volt arra, hogy tárgyalóasztalhoz ültesse az Arsenalt

"Tavaly is érdekeltek voltunk (Fabregas szerződtetésében), de az Arsenal semmi hajlandóságot sem mutatott. Ebben az évben az Arsenal már engedélyezte a tárgyalásokat. A Barcelona megtette ajánlatát az Arsenalnak, augusztus 31-ig van időnk, megpróbálunk megállapodásra jutni. Megvan a pénzügyi keretünk a szerződtetésére. A végsőkig küzdeni fogunk Cesc-ért, mert hisszük, hogy sokat javulhat vele a csapat" - nyilatkozta Guardiola keddi sajtótájékoztatóján, és azt is hozzátette, hogy Alexis Sánchez és Fabregas megszerzésére is megvan az anyagi fedezet. "Első körben Cesc megszerzése lenne a könnyebb, mert jobban illik az játékstílusunkba, de jól tudom, hogy ezek a dolgok nem mindig így mennek."

Guardiola cáfolta azokat a véleményeket is, miszerint a középpályás sérülést színlel, ezért nem vesz részt az Ágyúsok ázsiai túráján. "Cesc azt csinál, amit az Arsenal mond neki, nem szeretem ezeket a gyanúsítgatásokat. Amikor felépül, akkor Wenger is játszatni fogja".

"Beszélt a menedzserrel és a vezetőséggel, és ha esély mutatkozik a távozásra, akkor szeretne csatlakozni a Barcelonához." Andoni Zubizarreta, a Barca sportigazgatója hozzátette: "A legnagyobb tisztelettel közeledünk az Arsenal és a játékos felé."

Sajtóhírek szerint a Barcelona 35 millió fontot kínált az Európa- és világbajnok futballistáért (előbb 27, majd 31 milliós ajánlatukat azonnal visszadobták Londonból), ami már jó alapnak bizonyult ahhoz, hogy az angolokat tárgyalóasztalhoz ültessék.

A sportigazgató Alexis Sánchezről is szót ejtett: "Alexisben rengeteg lehetőség van, már neki is elmondtam, hogy milyen nagyszerű játékos, közel vagyunk a megegyezéshez. Arra számítunk, hogy happy enddel zárul a történet, és Alexis hamarosan itt lesz köztünk."