Karrier

Lipcseit is elbúcsúztatja az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség augusztus 10-én, a Magyarország-Izland találkozó előtt búcsúztatja el az 58-szoros válogatott Lipcsei Pétert.

A mlsz.hu-n olvasható közlemény szerint a Ferencváros tavaly visszavonult játékosát a szövetség az izlandiak elleni találkozó előtt búcsúztatja el. Idén márciusban Hollandia ellen Dárdai Pált érte hasonló megtiszteltetés.A köszöntésnek nem titkoltan hagyomány teremtő szándéka is van: a jövőben a nemzeti csapatban kiemelkedő teljesítményt nyújtó egykori labdarúgóknak hasonló módon mond köszönetet a szervezet vezetése.

Lipcsei Péter pályafutása során 58 alkalommal lépett pályára a magyar válogatott színeiben, 1991-ben, az írek elleni barátságos meccsen ölthette magára először a címeres mezt, majd 2005-ben, a Wales elleni összecsapáson szerepelt utoljára a csapatban. A négyszeres magyar bajnok, hatszoros Magyar Kupa-győztes és egyszeres portugál bajnok futballista 2010-ben fejezte be profi pályafutását, azóta a Ferencváros második csapatának vezetőedzője.