NBA

Kedden nyilvános lehet az új szezon programja

  • VNA

Bár még nem dőlt el, hogy elindul-e ősszel a bajnokság, az NBA kedden publikálhatja a 2011/12-es évad alapszakaszának tervezett programját.

Három hete tart az NBA lockout (a játékosok és a klubok képviselői nem egyeztek meg az új kollektív szerződésről, így kérdéses az új bajnokság elindulása), de egyelőre még nem látszik körvonalazódni a jövő a tengerentúli profi kosárlabda bajnokságban. Több játékost európai csapatokkal hoztak hírbe az utóbbi hetekben, a legjobbak ugyanis – érthetően – szeretnék már most bebiztosítani magukat arra az esetre, ha végül tényleg elmarad, vagy jóval rövidebbé válik a 2011/12-es szezon.

Az NBA adminisztrációja viszont egyelőre abból indul ki, hogy lesz megállapodás, legalábbis erre utaló információkat közölt az ESPN, amely tudni véli, hogy kedden nyilvánosságra kerül a bajnokság alapszakaszának tervezett menetrendje. Eszerint a bajnok Dallas Mavericks az alapszakasz MVP Derrick Rose-al felálló Chicago Bulls-szal találkozik. A bajnoki döntő visszavágójára pedig Karácsonykor kerül majd sor a Miami Heat ellen.