Brazília

Hiába akarnak elküldeni, válogatott maradok - Lúcio

A brazil válogatott negyeddöntős búcsúja a Copa Américán valószínűleg fel fogja korbácsolni az indulatokat a dél-amerikai országban. A középhátvéd Lúcio szerint azonban nincs nagy gond, és a céljuk egyébként is a 2014-es vb-cím.

A brazilok bünetőpárbajban kaptak ki a Paraguay elleni negyeddöntőben, méghozzá úgy, hogy sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban, sem pedig a tizenegyesrúgások során nem tudtak a kapuba találni. Nyilvánvaló, hogy abban az országban, amelynek minden tornán a végső győzelem célja, lesznek elégedetlen hangok, ezeknek igyekezett elébe menni Lúcio.

Lúcio, az Internazionale és a brazil labdarúgó-válogatott játékosa edz 2011-ben

"Biztos vagyok abban, hogy ennek a generációnak van jövője" - mondta a védő. "Az, hogy tizenegyesekkel kikaptunk, nem jelenti, hogy olyan nagy gondok lennének. Ezekből a találkozókból sokat tanulhatnak a fiatalok. Fölényben voltunk Paraguay ellen, de sajnos nem tudtunk gólt lőni. Ez a csapat elkezdett egy munkát, aminek a célja a 2014-es világbajnoki cím, de most is a végsőkig küzdöttünk."

Évek óta vannak olyanok, akik a most 33 esztendős középhátvédet öregnek és lassúnak tartják, és ő a kritikusainak sem felejtett el üzenni.

"Tudom, hogy néhány azt szeretnék, ha nem lennék többé válogatott, de az a célom, hogy a keretben maradjak. Ez nem csak rajtam múlik, de nem adom fel az álmaimat. A legjobbamat fogom nyújtani a klubomban, és újra pályára szeretnék lépni a nemzeti csapatban" - nyilatkozta Lúcio.