Megemlékezés

Emléktáblát avattak Czibor Zoltán tiszteletére

  • MTI

Emléktáblát avattak hétfőn Czibor Zoltán, a legendás Aranycsapat egyetlen somogyi származású labdarúgójának tiszteletére Kaposváron.

Köszönjük a rajzot Tóniónak, a karikaturistának, az Aranycsapat nagy rajongójának!

Az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes futballista emlékére elkészített alkotást a József Attila utcában, Czibor egykori szülőházának falán helyezték el.

Az 1929-ben született zseniális balszélsőről az eseményen Nyilasi Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sportigazgatója és Szita Károly, Kaposvár polgármestere emlékezett meg.

A "Rongylábú" Czibor Zoltán, az Aranycsapat és a Barcelona kiválósága balszélsőként kergette őrületbe az ellenfél játékosait, annak ellenére, hogy jobblábas volt. Olimpiai bajnok, vb-ezüstérmes, az 1952-es helsinki olimpia döntőjében Jugoszlávia, az 1954-es vb-döntőben az NSZK ellen is gólt szerzett, hogy aztán a katalán sztárcsapatban teljesedjen ki pályafutása.

Az eseményt a 7. Kaposvári Ifjúsági Futballfesztivál hivatalos megnyitója előtt tartották. Az egy hétig tartó nemzetközi tornán három kontinens 25 országának 200 csapata vesz részt, s 11 korcsoportban hirdetnek majd győztest.