Sífutás

Egy évet pihen a kétszeres olimpiai bajnok

  • VNA

Szocsiban szeretne sikeresen szerepelni, ennek érdekében kihagyja a következő szezont a németek sífutója, Evi Sachenbacher-Stehle

A Salt Lake Cityben váltóban, legutóbb pedig Vancouverben csapat sprintben olimpiai bajnoki címet szerző Evi Sachenbacher-Stehle egy évet szeretne kihagyni. A 30 esztendős versenyző saját bevallása szerint a 2011/12-es szezonban egyetlen versenyen sem tervez indulni. „Nehéz év áll mögötte és természetesen Szocsi a fő cél számunkra. Most egy olyan év következik, ahol sem olimpiát, sem pedig világbajnokságot nem rendeznek, így vissza lehet venni a terhelésből” – indokolta meg versenyzője döntését Jochen Behle, a német válogatott szövetségi kapitánya.

Sachenbacher-Stehle már az előző szezonban sem indult el minden versenyen, igaz akkor visszatérő gyomor problémái akadályozták a versenyzésben. Azóta a részletes vizsgálatok kiderítették, hogy szervezete rosszul reagál bizonyos élelmiszerekre, így a tojásra és a lisztalapú termékekre is. A német sífutónő nem tartja kizártnak, hogy néhány Világkupa versenyen azért elindul, de erről majd csak akkor hoz döntést, ha elkezdődik a szezon.