Videoton

Brandaónak jók az első benyomásai a csapatról

  • MTI
megosztom

Rendszeres játéklehetőségben reménykedik és kiugrási esélyt lát székesfehérvári szerepvállalásában a magyar bajnok Videoton FC labdarúgócsapatának új csatára, a hivatalosan hétfőn bemutatott portugál Evandro Brandao, aki három évre kötelezte el magát.

A Vidi új igazolása, Evandro Brandao

Amint azt az angolai származású futballista első fehérvári edzése után elmondta, bár korábban volt már a Manchester United és a Benfica játékosa is, nem érzi visszalépésnek, hogy most Magyarországra szerződött.

"Nem tudtam, hogy mire számíthatok a Videotonnál, de rendkívül jók az első benyomásaim, remek labdarúgók szerepelnek itt, akik azonnal a segítségemre voltak - fogalmazott az 1991 májusában született támadó. - Már az a tényező, hogy egy aranyérmes csapathoz jöttem, elegendő motiváció volt. Mindemellett Paulo Sousa vezetőedző személyesen győzött meg arról, hogy a fejlődésem érdekében érdemes idejönnöm, ráadásul, nem mellékesen a nemzetközi porondon is szerepelhetek."

Brandao legutóbb a portugál harmadik ligában szereplő Gondomar együttesében futballozott, s 12 meccsen 10 gólt szerzett. Saját bevallása szerint gyors, erős, pontosan érkezik a beadásokra és jól fejel, ugyanakkor a felnőttek között még rutint kell szereznie.

Ha a Videoton szerdán Székesfehérváron ledolgozza kétgólos hátrányát az osztrák Sturm Grazzal szemben a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján, és továbbjut, akkor a portugál csatár a következő körben akár már pályára is léphet.

megosztom