Sakk-csapatvilágbajnokság

Magyar döntetlen a nyitányon

  • MTI
Címkék:

A magyar válogatott az indiaiak ellen elért 2-2-es döntetlennel kezdte meg szereplését a kínai Ningpóban (Ningbo) vasárnap elrajtolt sakk-csapatvilágbajnokságon.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint elsőként a hosszú kihagyás után ezen a versenyen visszatért Lékó Péter partija ért véget, a sötéttel játszó szegedi nagymester 44 lépés után egyezett meg döntetlenben ellenfelével, Harikrishna Pentalaval. Polgár Judit - ahogy a beszámoló fogalmaz - a tőle megszokott ragyogó támadójátékot mutatva legyőzte riválisát, Ganguly Surya Shekhart, ráadásul a sötét bábukat vezetve, Balogh Csaba pedig világossal remizett Gopal G.N. ellen. A legtovább az Almási Zoltán-Sasikiran Krishnan parti zajlott a második táblán, s végül az indiai játékos bizonyult jobbnak.
   
Hétfőn a címvédő oroszok lesznek a magyar válogatott ellenfelei.

A magyarok - a tavalyi sakkolimpián szerzett negyedik (holtversenyes harmadik) helyezésnek köszönhetően - 2001 óta először vesznek részt ismét a rangos csapatversenyen.
   
Kínában a kilencfordulós, négytáblás körversenyen az olimpiai pontszámítást alkalmazzák, a győzelemért 2, a döntetlenért 1 pont jár. Az esetleges holtversenyt a táblapontok döntik el.
   
Csütörtökig öt fordulóra kerül sor, majd a pihenőnap után július 23. és 26. között lesz a következő négy játéknap.

Eredmény, 1. forduló
India-Magyarország 2-2  
Harikrishna Pentala (2669 Élő-pont)-Lékó Péter (2717) döntetlen
Almási Zoltán (2726)-Sasikiran Krishnan (2681) 0-1
Ganguly Surya Shekhar (2627)-Polgár Judit (2699) 0-1
Balogh Csaba (2643) - Gopal G.N. (2576) döntetlen