NB I előzetes

EL-csapatok randevúja a zárómérkőzésen

Két Európa Ligában is érdekelt csapatunk feszül vasárnap este egymásnak: az ezüstérmes Paks a Magyar Kupa-győztes Kecskemétet fogadja hazai pályán az OTP Bank Liga 1. fordulójának zárómérkőzésén.

Tököli szereplése továbbra is kérdéses

Mind a Paks, mind a Kecskemét túl van már az első "éles" mérkőzéseken, hiszen az Európa Liga-selejtezőjében már komoly téttel bíró találkozókat vívtak.

A Paks némileg előnyben van aktuális riválisával szemben, hiszen Kis Károly alakulatának rögtön a kvalifikáció első körében be kellett kapcsolódni a küzdelmekbe. Az andorrai Santa Coloma kiütése után a paksiak a norvég Tromsö ellen Székesfehérváron 1-1-es döntetlent értek el. A nemzetközi mérkőzések után most a hazai bajnokságban bizonyíthat a Paks, de a csapat vezetőedzője különösen nehéz összecsapásra számít .

"Mindkét csapat nehéz Európa Liga találkozón van túl. Sok fog azon múlni, hogy ki, hogyan tud regenerálódni.  Azonban a most következő meccs már másik történet. Mindjárt az elején egy nehéz találkozóval kezdünk, hiszen én a Kecskemétet jó csapatnak tartom, nagyon gyors és mozgékony támadókkal rendelkeznek. Bízom abban, hogy jól sikerül a rajtunk." - nyilatkozta Kis Károly az összecsapás előtt paksifc.hu-nak.

Ami a kecskemétieket illeti, Tomiszlav Szivics fiai a Szupekupa-döntőn kívül szintén pályára léptek már az EL-selejtezőben, a kazah Aktobe ellen 1-1-es döntetlent értek el hazai környezetben. A lilák legnagyobb hiányzója a házi gólkirály Tököli Attila lehet, aki a Videoton elleni mérkőzésen szenvedett combsérülést. A 35 éves támadó az Aktobe elleni derbit is kénytelen volt kihagyni, kérdés, hogy Szivics mester számíthat-e egyik legrutinosabb játékosára. 

OTP Bank Liga, 1. foruló
Paksi FC–Kecskeméti T  19.00
hatharom-tipp: X